Cele mai bizare restaurante din lume

Cele mai ciudate restaurante pe care trebuie sa le vizitezi.

Imi place la nebunie sa gatesc si sa inventez retete si in acelasi timp sa degust preparate iesite din comun, care sa imi alinte papilele gustative. Insa, oricat de buna ar fi mancarea, oricat de frumos ar fi prezentata, mare importanta are si locul unde este servita. Iar cum oamenii se plictisesc foarte repede, proprietarii de restaurante trebuie sa vina cu idei geniale pentru a-si atrage clientii.Asta s-a si intamplat cu restaurantele de mai jos, care si-au castigat dreptul de a fi incluse in lista cu cele mai bizare, mai ciudate si mai nonconformiste restaurante. Sigur o cina intr-un astfel de restaurant nu va fi plictisitoare!



Dans Le Noir

Locatie: Londra - Marea Britanie, Moscova - Rusia, Paris - Franta, Barcelona -Spania, New York - SUA
Asa cum ii spune si numele, "in intuneric", inseamna chiar in intuneric, inseamna ca ai parte de o experienta culinara iesita din comun. Nu vezi bucatele, nu vezi nimic, simti doar gusturi, mirosi doar arome. Mai precis, intri in restaurant, pui intr-un dulap toate obiectele care pot emite lumini si comanzi un meniu surpriza. Apoi esti condus la masa, pe intuneric si trebuie sa te bazezi numai pe cele 4 simturi ramase. Cu siguranta este un mod original de a servi cina! 
Pretul unui meniu surpriza ajunge la 60 Euro.

Dick's Last Resort

Locatie: Chicago, Dallas, Las Vegas, San Antonio, Myrtle Beach, Boston - SUA
dickslastresort.com
Patronii acestui restaurant au pornit afacerea cu un restaurant elegant, clasic si au dat faliment. Atunci s-au hotarat ca ar fi bine sa investeasca mai putin si sa renunte la fite. Zis si facut. Acum lantul lor de restaurante este recunoscut pentru vulgaritate. O data ce ai intrat acolo asteapta-te sa fii injurat de catre chelneri si sa treci prin cele mai jenante situatii. In plus, primesti un biberon pentru adulti si o palarie uriasa de hartie sub forma de prezervativ pe care chelnerul iti va scrie o insulta. Nu exista fete de masa, iar daca vrei servetele, ti se vor arunca in fata. Distractie maxima, nu-i asa?
Un Big Ass Burger costa 12 $.


Dinner In The Sky

Locatie: Peste 30 de tari, inclusiv Romania
dinnerinthesky.ro
Conceptul lansat acum cativa ani, de a lua cina in aer, deasupra unui oras mare a avut si are un succes imens. Este un mod de a iesi din rutina zilnica, de a servi preparate delicioase la inaltime, fara sa fii inconjurat de pereti si cu picioarele pe podea. In Romania a fost lansat intre 1-7 mai 2010 de catre proprietarul afacerii Sky Touring&Events. Dinner in the Sky are loc la o masa suspendata la 50 metri, disponibila pentru o sesiune de 8 ore si care poate fi divizata sau personalizata in raport cu dorintele clientului. Poate gazdui pana la 22 de persoane la masa si 3 persoane pentru personal, in mijloc.
Preturile sunt variabile in functie de numarul de persoane.

Modern Toilet Restaurant

Locatie: Khaousiung City, Taiwan
moderntoilet.com
Ce-ai zice daca ai manca o inghetata extrem de delicioasa ... stand pe buda? Daca te strambi, atunci restaurantul Modern Toilet nu este pentru tine. Daca suna amuzant, atunci trebuie sa-l vizitezi, mai ales ca inghetata are o forma ... sa zicem, mai putin apetisanta, iar scaunele sunt intr-adevar niste bazine de toaleta mai stilizate. Iar mancarea se serveste in mici toalete, pe cand bautura o poti savura direct din propiul tau urinal miniatural pe care il pastrezi ca suvenir. Deschis in 2004 restaurantul are un succes nebun, fiind ceva mai mult decat inedit in turismul culinar. Poate socant?
O inghetata Toilet ajunge la 100 de dolari taiwanezi, echivalentul a 3 dolari americani.

 

Ninja

Locatie: New York, SUA
ninjanewyork.com
Imagineaza-ti ca te afli pe o strada obisnuita din New York si deodata intri intr-o lume desprinsa din Shogun, o Japonie a samurailor plina de savoare si la propriu si la figurat. Resturantul Ninja prezinta un concept plin de imaginatie, unde servesti preparate specifice gatite direct la masa, de catre adevarati ninja, cu sabii si cu scheme de lupta. Asteapta-te sa vezi lupte, asteapta-te chiar sa fii "ucis" in timp ce admiri cu sufletul la gura cotloanele intunecate ale separeului tau si sa fii amenintat cu sabia daca nu lasi un bacsis indeajuns de mare.
Un meniu Yukimura este 38$.

  

Vampire Café

Locatie: Tokyo, Japonia
diamond-dining.com/vampire

Ai spune ca un astfel de restaurant ar trebui sa existe in Romania, in niciun caz pe taramuri nipone. Insa el exista in Japonia, si este plin de cei care isi doresc o experienta mai "macabra" servind bauturi rosii ca sangele intr-o cripta decorata in rosu sangeriu, cu draperii grele din catifea, cu sicrie negre, cranii si cruci. 
Un fel de mancare sangeros ajunge la 10 dolari.
 Unde ti-ar placea sa iei cina?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu