Dovlecel prajit
O reteta pentru dovlecel prajit cu rosii, porumb si sos de iaurt.Ingrediente:
- Ceapa ... 1 bucata
- Ulei – de masline ... 2 linguri
- Dovlecel ... 600g
- Oregano
- Rosie – proaspata ... 2 bucati
- Porumb – conserva ... 200g
- Sare
- Piper
- Iaurt – integral ... 200ml
- Parmezan... 100g
- Curatati ceapa si taiati-o.
- Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie si prajiti ceapa.
- Spalati dovlecelul si taiati-l in cuburi. Adaugati cuburile de dovlecel in tigaie.
- Adaugati oregano. Lasati pe foc timp de 10 minute.
- Spalati si feliati rosiile. Adaugati-le in tigaie.
- Adaugati si porumb, sare si piper.
- Amestecati toate aceste ingrediente si puneti dovlecelul intr-o tigaie pentru copt. Adaugati iaurt si puneti parmezan deasupra.
- Puneti preparatul la cuptor si lasati sa se coaca.
Salata racoritoare
O reteta pentru salata cu rosii, ardei si ou si sos de iaurt.Ingrediente:
- O rosie – proaspata ... 3 bucati
- Ardei ... 2 bucati
- Ou – de gaina ... 3 bucati
- Ceapa ... 0.5 bucata
- Sare
- Iaurt - integral... 0.5 bucata
- Arpagic
- Patrunjel
- Spalati si taiati rosiile si ardeii in cubulete.
- Fierbeti ouale tari, curatati-le si feliati-le.
- Curati ceapa si taiati-o.
- Puneti rosiile, ardeii, ceapa si ouale fierte tari intr-un castron.
- Amestecati iaurtul cu arpagicul taiat si cu patrunjelul si turnati peste legume.
- Amestecati salata si lasati-o la frigider o vreme.
Friptura de pui cu lamaie
O reteta pentru friptura cu lamaie, usturoi si migdale feliate.Ingrediente:
- Piept de pui... 600g
- Lamaie... 2 bucati
- Usturoi
- Iaurt – semi-degresat ... 150g
- Sare
- Piper
- Cimbru
- Migdale – feliate ... 50g
- Taiati pieptul de pui in 4 bucati de friptura.
- Stoarceti sucul de la 1 lamaie. Separati usturoiul in catei si curatati-l.
- Amestecati 1 catel de usturoi zdrobit, sucul de lamaie, iaurt, sare si piper intr-un vas. Puneti carnea in acest vas si lasati aproximativ 30 de minute.
- Feliati cealalta lamaie.
- Ungeti o tava si asezati feliile de lamaie si cateii de usturoi. Deasupra puneti bucatile de pui si cimbrul.
- Prajiti timp de 15 minute la 180° C, apoi puneti feliile de migdale deasupra bucatilor de pui si lasati sa se prajeasca inca 15 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu