Retete mancaruri cu iaurt

Dovlecel prajitRetete cu iaurt

O reteta pentru dovlecel prajit cu rosii, porumb si sos de iaurt.
Ingrediente:
  • Ceapa ... 1 bucata
  • Ulei – de masline ... 2 linguri
  • Dovlecel ... 600g
  • Oregano
  • Rosie – proaspata ... 2 bucati
  • Porumb – conserva ... 200g
  • Sare
  • Piper
  • Iaurt – integral ... 200ml
  • Parmezan... 100g
Preparare
  1. Curatati ceapa si taiati-o.
  2. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie si prajiti ceapa.
  3. Spalati dovlecelul si taiati-l in cuburi. Adaugati cuburile de dovlecel in tigaie.
  4. Adaugati oregano. Lasati pe foc timp de 10 minute.
  5. Spalati si feliati rosiile. Adaugati-le in tigaie.
  6. Adaugati si porumb, sare si piper.
  7. Amestecati toate aceste ingrediente si puneti dovlecelul intr-o tigaie pentru copt. Adaugati iaurt si puneti parmezan deasupra.
  8. Puneti preparatul la cuptor si lasati sa se coaca.

Salata racoritoareSalata cu iaurt

O reteta pentru salata cu rosii, ardei si ou si sos de iaurt.
Ingrediente:
  • O rosie – proaspata ... 3 bucati
  • Ardei ... 2 bucati
  • Ou – de gaina ... 3 bucati
  • Ceapa ... 0.5 bucata
  • Sare
  • Iaurt - integral... 0.5 bucata
  • Arpagic
  • Patrunjel
Preparare:
  1. Spalati si taiati rosiile si ardeii in cubulete.
  2. Fierbeti ouale tari, curatati-le si feliati-le.
  3. Curati ceapa si taiati-o.
  4. Puneti rosiile, ardeii, ceapa si ouale fierte tari intr-un castron.
  5. Amestecati iaurtul cu arpagicul taiat si cu patrunjelul si turnati peste legume.
  6. Amestecati salata si lasati-o la frigider o vreme.

Friptura de pui cu lamaieSalata cu iaurt

O reteta pentru friptura cu lamaie, usturoi si migdale feliate.
Ingrediente:
  • Piept de pui... 600g
  • Lamaie... 2 bucati
  • Usturoi
  • Iaurt – semi-degresat ... 150g
  • Sare
  • Piper
  • Cimbru
  • Migdale – feliate ... 50g
Preparare:
  1. Taiati pieptul de pui in 4 bucati de friptura.
  2. Stoarceti sucul de la 1 lamaie. Separati usturoiul in catei si curatati-l.
  3. Amestecati 1 catel de usturoi zdrobit, sucul de lamaie, iaurt, sare si piper intr-un vas. Puneti carnea in acest vas si lasati aproximativ 30 de minute.
  4. Feliati cealalta lamaie.
  5. Ungeti o tava si asezati feliile de lamaie si cateii de usturoi. Deasupra puneti bucatile de pui si cimbrul.
  6. Prajiti timp de 15 minute la 180° C, apoi puneti feliile de migdale deasupra bucatilor de pui si lasati sa se prajeasca inca 15 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu