Cum sa slabesti si sa nu te mai ingrasi la loc

Foarte multe femei se straduiesc sa slabeasca si dupa ce reusesc sa castige lupta cu kilogramele in plus, se ingrasa la loc intr-un timp scurt. Fie ca vorbim sau nu despre efectul yo-yo, uneori acest lucru poate fi atat de deprimant pentru persoana in cauza, incat o poate determina sa renunte la orice efort depus pentru a obtine silueta mult visata. 

Adevarul este ca nu exista o "reteta" general valabila, pe care sa o urmezi in ideea ca vei slabi si nu te vei mai ingrasa niciodata, dar exista anumite lucruri pe care le poti face si care sunt cu adevarat eficiente. Iata cateva exemple:


1. Renunta definitiv la ideea dietelor fulger

Stii ca nu iti fac bine, stii ca te poti imbolnavi si stii ca efectul yo-yo este aproape inevitabil dupa o astfel de dieta ... Si atunci de ce o mai tii? Dietele fulger sunt diete care iti promit sa te scape de prea multe kilograme, intr-un timp prea scurt. Prostii, asa ceva nu se poate! Iti vei slabi organismul si atunci cand te vei intoarce la o dieta normala (pentru ca nu poti trai toata viata cu mere si morcovi) te vei ingrasa si mai mult, pentru ca metabolismul tau va fi dat peste cap complet. Fa-ti un bine si nu te apuca de o astfel de dieta!



2. Inlocuieste alimentele nesanatoase, cu alimente care iti fac bine


Atunci cand vrei sa slabesti, gandeste-te in prima faza la cum sa ai un corp sanatos. De acolo si pana la greutatea ideala nu mai e decat un singur pas. Asadar, sa spunem ca iti plac prea mult hamburgerii (un simplu exemplu). Ce-ar fi sa ii inlocuiesti cu un sandwich din paine neagra, carne de curcan rece, cateva felii de rosii proaspete si putina salata? Este la fel de gustos, dar diferenta poate fi chiar si de 1000 de calorii. 1000! 



3. Fara zahar la pahar

Sa-ti spun care este ideea de aici - Daca esti o fana a bauturilor dulci carbogazoase si le consumi cu regularitate, s-ar putea sa ai o surpriza in cazul in care reusesti sa renunti la ele. O surpriza placuta, desigur! In numai doua saptamani de dieta sanatoasa, fara bauturi dulci, dar cu doi litri de apa pe zi, poti slabi pana la 2-3 kilograme pur si simplu. Incerci?



4. Dieta sanatoasa + sport + somn =  mult mai supla


Nu trebuie sa mananci nimic special ca sa slabesti. Trebuie doar sa mananci sanatos - multe legume (pune accentul pe ele, pentru ca merita), paine integrala, carne slaba, lactate fara prea multa grasime, fructe. Daca te si misti suficient, adica faci sport de cel putin trei ori pe saptamana si dormi 7-8 ore pe noapte, slabesti garantat.



5. Obisnuieste-te cu schimbarile


Schimbarile trebuie sa apara gradual in viata ta. Daca obisnuiai sa mananci paine alba zilnic, iar acum vrei sa renunti de tot la paine, s-ar putea sa reusesti, dar peste un timp vei reveni sigur la obiceiul tau. Mai bine schimba-ti comportamentul alimentar treptat - inlocuieste painea alba cu paine neagra, mai taie din cantitate ... si abia apoi hotaraste-te daca vrei sa renunti la ea sau nu. 



6. Nu manca portii mari


Nu manca pana cand simti ca nu te mai poti ridica de la masa. Mananca incet, pana cand simti ca senzatia de foame s-a dus.



7. Nu spune niciodata, niciodata


Sa spui ca nu vei mai manca niciodata prajituri sau ciocolata este o prostie. Nu te amagi singura, pentru ca nu are rost. Si iti mai spun ceva, daca iti plac prajiturile, poti manca prajituri! Gandeste rational - orice om care are o dieta sanatoasa, face sport, se odihneste suficient este un om sanatos. Iar un om sanatos stie cum sa se bucure de orice, cu masura. Daca iti plac prajiturile cu ciocolata, nimic nu te impiedica sa te rasfeti din cand in cand cu cate una.



8. Dieta reusita = schimbarea modului de viata


Poti slabi cat vrei tu si poti avea un corp exact asa cum ti-ai dorit dintotdeauna. Dar nu poti obtine aceste lucruri in 2 saptamani. In doi ani, poate! Nimeni nu spune ca e usor, dar daca ai rabdare si gandesti pozitiv ... chiar vei reusi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu