Dieta cu cartofi noi. Dieta cu cartofi prajiti. Dieta cu cartofi fierti.

1 kg la fiecare 2 zile / fiecare preparat are sub 360 Kcal Atentie! RETETA pentru pregatirea CARTOFILOR PRAJITI

  1. cartofii se fierb in coaja
  2. dupa fierbere se curate si se taie cubulete
  3. utilizati doar tigaie de Teflon unsa cu 1 lingurita de ulei de masline
  4. puneti cartofii fierti in tigaie dupa ce uleiul s-a incins
  5. nu folositi condimente, decat piper
Mic dejun: 1 ou moale + 2 felii de paine integrala

ZIUA 1:

Pranz: Friptura de vita + cartofi prajiti (330Kcal)
  • 80g carne vita (muschi) la gratar
  • 200 g de cartofi prajiti
Cina: Cartofi crocanti cu compot de mere
200g cartofi cruzi curatati, dati prin razatoare, se combina cu o lingura de smantana si una de drojdie de bere; se asaza intr-o tigaie de Teflon, unsa cu 1 lingurita de ulei de masline si incinsa inainte; amestecul se prajeste pe ambele parti;
Ca si garniture puteti prepara un compot din 150g de mere decojite care se fierb intr-o cantitate mai mica de apa (350kcal)

ZIUA 2:

Pranz: Omleta cu cartofi prajiti
200g de cartofi prajiti peste care se toarna un ou batut spuma; preparatul se coace usor si deasupra se presara 2 linguri de cascaval ras; se serveste alaturi de o salata de rosii (2 rosii, fara condimente) (350kcal)

Cina: Chiftelute de cartofi cu verdeata
200g de cartofi cruzi, decojiti se dau prin razatoare, se scurg; pregatiti un amestec dintr-un galbenus de ou, o lingura de smantana si 2-3 linguri de verdeturi tocate (marar, patrunjel etc.) care se toarna peste cartofi;
Din amestecul omogen se obtin 3 chiftelute, care se asaza intr-o tigaie de Teflon unsa cu o lingura de ulei de masline; se servesc impreuna cu o salata pregatita din castraveti, morcovi si cateva frunze de salata verde; (340kcal)

ZIUA 3:

Pranz: Patrav cu cartofi prajiti
1 pastrav curatat se asaza intr-o folie de aluminiu, unsa pe interior cu putin ulei si se introduce in cuptorul incins, lasandu-se la copt 20 min. Se serveste impreuna cu o garniture de cartofi prajiti (vezi supra RETETA), peste care se stoarce putina zeama de lamaie si putin marar tocat (340kcal)

Cina: Bulete de cartofi cu branza
200g cartofi cruzi si decojiti se dau prin razatoare; se combina cu 2 linguri de branza rasa + 1 lingura seminte de floarea soarelui; din acest amestec se prepara 3-4 bulete care se prajesc intr-o tigaie de Teflon unsa cu o lingura de ulei de masline incinsa inainte; ca si garniture puteti opta pentru o salata de sfecla rosie;(350kcal)

ZIUA 4:

Pranz: Cartofi prajiti cu morcovi si unt
250g de morcovi curatati si taiati felii subtiri, se pun la fiert intr-o jumatate de ceasca de supa (de legume/ carne) +o foaie de dafin; se lasa la fiert pana cand sunt buni de mancat; se servesc alaturi de 200g cartofi prajiti + o salata verde;

Cina: Cartofi cu sunca si chimen
200g de cartofi fierti in coaja, se decojesc, se sfarama si apoi se amesteca cu chimen; compozitia se asaza intr-o tigaie de Teflon unsa cu o lingura de ulei de masline; se consuma impreuna cu 50g de sunca slaba, fiarta, taiata in fasii + 1 salata de castraveti; (325kcal)

ZIUA 5:

Pranz: Aspic cu cartofi prajiti
200g de cartofi prajiti + 120g de aspic de pasare taiat felii +1 salata verde; (330kcal)

Cina: Crochete de cartofi cu compot
200g cartofi decojiti se dau prin razatoare, se scurg, se amesteca cu seminte de susan/ floarea soarelui; se imparte in 3 portii care se pun intr-o tigaie de Teflon unsa cu 1 lingura de ulei de masline; dupa ce se rumeneste se serveste impreuna cu 3 linguri de compot de prune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu