Sistem buy-back pt apartamente

Schimbul de apartamente vechi cu unul nou + diferenta. Buy-back pt apartamente vechi.

Fortati de dificultatile prin care trece piata creditarilor imobiliare si de scaderea drastica a vanzarilor de apartamente, unii dezvoltatori iau in calcul o noua varianta de vanzare a locuintelor: un schimb intre o locuinta veche si una nou, cu plata diferentei de bani sau garantarea obtinerii unui credit.

“In schimbul locuintelor noi, dezvoltatorii ar putea accepta o proprietate veche, care sa indeplineasca anumite criterii de evaluare, plus o diferenta de cash mult mai usor de accesat de catre cumparatori prin credite”, spune Livia Berghiu, consultant in cadrul agentiei imobiliare RE/MAX Bastion, din Bucuresti.

Compania se afla in prezent in discutii cu o serie de dezvoltatori imobiliari pentru a identifica si implementa metode de vanzare a apartamentelor si vilelor prin schimburi cu proprietati vechi, care vor trebui sa fie evaluate de catre dezvoltatori si sa indeplineasca anumite criterii care vor asigura pe viitor vanzarea acestora in conditii profitabile. “Cu doi dintre dezvoltatori, discutiile sunt intr-un stadiu avansat si probabil ca pentru proiectele respective vom lansa schimburile de locuinte in cursul lunii martie”, a precizat Livia Berghiu.

Reprezentantii agentiei imobiliare considera ca aceasta varianta ar avantaja cumparatorii, care vor putea sa acceseze un credit, avand in vedere ca valoarea acestuia va fi mai redusa decat in cazul achizitionarii unui apartament nou. "Trebuie insa luat in calcul faptul ca si dezvoltatorii au un beneficiu major- si anume au posibilitatea de a strange lichiditatile necesare ratelor de finantare, respectand, in acelasi timp, si obiectivele de vanzari impuse prin contractele de finantare”, afirma Domnita Avramescu, reprezentant al RE/MAX Bastion.

Anchor Grup garanteaza finantarea

Anchor Grup a anuntat astazi o oferta speciala pentru InCity Residences. In lunile martie si aprilie 2009, clientii care doresc sa achizitioneze un apartament in InCity Residences beneficiaza de finantare garantata pentru orice tip de apartament. In cazul in care un client nu detine intreaga suma necesara achizitionarii unui apartament, dezvoltatorul se angajeaza sa finanteze diferenta.

InCity Residences este situat in apropierea Bucuresti Mall, urmand sa inceapa livrarile din primavara acestui an. Complexul include 502 apartamente, grupate in 13 tipuri diferite, cu suprafete peste media de pe piata, variind intre 63 si 266 de metri patrati. Apartamentele vortfi livrate cu aer conditionat, baile si bucatariile fiind mobilate si utilate. Pretul mediu pe metru patrat este de 1.820 de euro + TVA, acesta fiind scazut de la 1.970 de euro + TVA, cat era in luna septembrie a anului precedent

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu