Cu ce se curata deodorantul de pe haine. Cu ce se curata diverse pete de pe haine

Curatarea hainelor dupa tipurile de pete. Cu ce se scot petele de pe haine.

- Grasime - clateste cu apa calduta si aplica pe pata un solvent special pentru indepartarea grasimii sau un fluid absorbant. Uneori, samponul pentru par reprezinta o metoda "de urgenta" eficienta.

- Ceara, guma de mestecat - Poti introduce haina patata in frigider, pana ce zonele afectate se intaresc si pot fi razuite. Resturile se indeparteaza astfel: asaza o coala alba pe suprafata cu pete si treci fierul de calcat incins deasupra coalei.

- Ciocolata, cacao - mai intai razuieste petele cu ajutorul unui cutit, apoi spala zonele patate cu apa fierbinte. Daca raman pete maronii pe material in urma spalarii, aplica o solutie care contine carbonat de sodiu si clateste din nou haina cu apa calduta.

 - Cafea, ceai - spala materialul proaspat patat cu apa calda, apoi torna de cateva ori apa fierbinte si usuca haina la soare. Daca raman pete, aplica o solutie pe baza de carbonat de sodiu sau clateste materialul intr-un amestec de borax si apa.

- Deodorant, antiperspirant - clateste materialul cu detergent si apa calda. Daca petele persista, poti folosi putin clor in cazul hainelor albe. Pentru matase, lana si materiale colorate, dilueaza putin amoniac in apa si aplica pe zonele afectate.

- Suc de fructe - spala suprafata patata cu apa rece. Petele persistente se pot indeparta cu ajutorul unui amestec de alcool cu amoniac. Solutia trebuie apoi clatita foarte bine cu apa calduta. Petele uscate se pot curata aplicand glicerina (1-2 ore), apoi adugand cateva picaturi de otet (5-10 min) si clatind foarte bine.

- Inghetata, lapte, frisca - pentru materiale moi foloseste un burete cu apa calda si tamponeaza zona afectata. Clateste apoi haina in mod obisnuit. Daca materialul este rigid, tamponeaza zona patata cu detergent si clateste cu apa rece.

- Ulei de motor - razuieste pata inainte de a clati materialul. Freaca tesatura cu putina vaselina ori trateaz-o cu detergent pentru indepartarea petelor. In final clateste haina in apa cu detergent lichid.

- Vin - petele de vin rosu se pot indeparta turnand putin vin alb deasupra lor si clatind cu apa rece si amoniac. Petele de vin alb dispar de asemenea cu ajutorul amestecului de apa rece si amoniac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu