Culori toamna/iarna 2010. Ce culori se poarta toamna 2010

Odata cu incheierea sezonului estival spunem adio soarelui calduros si vacantelor la malul marii. Insa, conform noilor tendinte, vom pastra in garderoba o parte din prospetimea si stralucirea verii. Paleta cromatica a toamnei anunta nuante extravagante si combinatii de culori cat mai originale. Asadar, pregateste-te sa fii vesela chiar si in zilele mohorate de toamna, imbracata in haine colorate, cat mai stralucitoare.


1. Albastru intens


A fost culoarea verii si nu ne paraseste nici in acest sezon. Insa, de aceasta data il regasim intr-o gama mult mai variata de nuante. De la bleu ciel, albastru marin, pana la indigo. Gratie tonurilor variate, albastru poate fi usor asociat intr-o tinuta monocroma. De semenea, dresurile tip colant in nuante intense de albastru confera un farmec deosebit unei tinute all black. In pus, nu uita de accesorii. O pereche de cercei albastru inchis, ori turcoaz se vor potrivi cu orice rochita imprimata ori camasa office.

Salurile sunt la mare cautare in acest sezon. In zilele reci de toamna, salul se poate transforma intr-un accesoriu must have, care poate redefini orice tinuta. Opteaza pentru esarfe colorate, dar nu le ignora nici pe cele uni. De exemplu, un sal albastru se va dovedi destul de versatil, usor de integrat in orice tinuta. Pe podium, albastrul intens este intalnit in colectiile: Alberta Ferretti, Jill Stuart si Marchesa.

2. Violet


Violetul capata accente puternice, fiind intalnit in nuante variate, deschise de la purpuriu, lavanda, magenta, pana la tonuri extrem de inchise. Aparent o culoare sofisticata, violetul este deosebit, o culoare plina de personalitate. Se asorteaza cu nuante de verde, bej, gri sau mustar. Purtat singur, nu poate trece neobservat, exprimand eleganta si incredere in propria persoana. In plus, datorita componentei sale, violetul poate fi purtat de foarte multe femei, avantajand orice fel de silueta. Contrasteaza placut si cu alte culori deschise ori griuri pastelate. De asemenea, se poate alatura bijuteriilor sofisticate.

Violetul s-a regasit si in cateva dintre colectiile acestui sezon semnate: Oscar de la Renta, Prada, Celine Dona Karan, si Versace.

3. Rosu dramatic


Inspirat de culorile tomantice, rosu este intalnit intr-o succesiune de nuante bogate, stralucitoare: caramiziu, ruginiu, rosu pasional, visiniu. Considerata dintotdeauna o culoare puternica, rosu inspira la eleganta si rafinament. In functie de combinatii poate completa un look retro, inocent, business sau senzual. Intr-o tinuta simpla, rosu poate fi accentul care schimba total aspectul.

In acest sezon este la mare cautare maroniul cu reflexe de rosu. In functie de textura, acesta culoare poate inspira caldura, dar si eleganta, monumentalitate. Pe podium s-a regasit in colectiile: Dsquared,Givenchy, Christian Dior si Valentino;.

4. Galben mustar

Este o culoare puternica, plina de enrgie si vitalitate. Greu de trecut cu vederea, lumineaza intreaga tinuta, conferind voiosie si un aer fresh. Acesta poate reprezenta pata de culoare intr-o tinuta uni all black sau violet. In acest sezon sunt in voga paltoanele galben mustar, pantalonii sau rochitele. De asemenea, dresurile colorate inveselesc orice rochie neagra simpla. Nici accesoriile nu sunt de ignorant. Sunt recomandate cele supradimensionate, pentru un efect vizual deosebit: brosele din material textile sau bentitele. Colectiile Miu Miu si Versace au sugerat extravaganta si stralucire, utilizand galbenul intens in realizarea tinutelor.

5. Tonuri de verde



Verdele este nelipsit din tendintele oricarui sezon. Odata cu venirea toamnei, acesta capata accente reci, in ton cu noul anotimp. In tinutele de inspiratie militara, verdele se remarca printr-o paleta cromatica restransa precum: kaki, smarald, gri-verzui. In functie de intensitatea sa, verdele este des intalnit in tinute casual, sport, dar si tinute elegante, pretentioase.

Balenciaga, Burberry, Michael Kors, Marc Jacobs, se numara printre designerii care au promovat verdele in colectiile sezonului toamna-iarna 2010.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu