I'Velo. Inchirieri biciblete I'Velo Iasi, Cluj, Constanta, Bucuresti

logo I Velo

I'Velo este primul si cel mai mare proiect national de bike-sharing gratuit, fiind lansat de Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank pe 9 mai 2010. Prin intermediul I'Velo, bucurestenii au la dispozitie 475 de biciclete cu care se pot plimba gratuit, fara nici un fel de costuri suplimentare. Romanii din restul tarii au la dispozitie 550 de biciclete (in orasele Cluj-Napoca, Iasi si Constanta, cate 150 de biciclete in fiecare municipiu, iar in Targu Mures - 100 de biciclete).

Bicicletele I'Velo pot fi inchiriate doar pe baza unui act de identitate (buletin/carte de identitate, carnet de conducere sau pasaport). Bicicletele pot fi folosite pentru o perioada limitata de doua ore. Un adult poate inchiria maxim trei biciclete, una pentru adulti si doua pentru cei mici.

Cele patru centre I'Velo din Bucuresti sunt localizate astfel: doua in Parcul Herastrau (un centru in zona Expo Flora, cunoscuta si Pescarus, iar celalalt in zona Roata Mare), unul in Parcul Tineretului (la intrarea in parc inspre liceul Sincai) si cel de-al patrulea in Parcul Izvor (la intrarea in parc dinspre gura de metrou).

Succesul de care se bucura proiectul (peste 30.000 de utilizatori in primele trei luni) a determinat la inceputul lunii iulie extinderea la nivel national, prin deschiderea a inca patru centre in orasele: Cluj-Napoca, Targu Mures, Iasi si Constanta (zona Mamaia).

Centrul din Targu Mures este situat in fata Salii Polivalente, iar cel din Cluj-Napoca se afla in fata Salii Sporturilor. In Iasi, doritorii de pedalat pot gasi bicicletele I'Velo in parcul Expozitiei (intrarea dinspre Gradina Botanica), iar cei din Constanta, in Mamaia, pe faleza din zona hotelului Iaki.

La centrul din Parcul Tineretului si la centrul I'Velo Expo Flora din Parcul Herastrau, bicicletele pot fi inchiriate zilnic, de la ora 10:00 pana la ora 22:00, atat in timpul saptamanii, cat si in weekend.

Programul de functionare al centrelor bucurestene I'Velo din Parcul Izvor si I'Velo Roata Mare, din Parcul Herastrau, este 11:00 - 19:00, pentru zilele din timpul saptamanii, si 10:00 - 20:00, pentru zilele din week-end.

Programul de functionare al centrelor din Targu Mures, Cluj-Napoca si Iasi este 10:00 - 22:00, in toate zilele saptamanii si in week-end, iar centrul din Constanta functioneaza in fiecare zi intre 12:00 - 00:00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu