Cea mai buna reteta de zacusca cu fasole verde doar aici! Trebuie incercata !
Ingrediente:
- 1 kg ceapa
- 1 kg ardei gras
- 1 kg capia
- 1 kg gogosar
- 2 legaturi patrunjel
- 1 kg rosii
- sare, piper
- 500 ml. ulei
Mod de preparare:
Se marunteste totul la robotul de bucatarie, in afara de fasolea pastai, care se taie bucatele (cat mai mici). Se pune uleiul la infierbantat, se adauga ceapa tocata, o lingura de sare.
Dupa ce s-a distuit putin, se adauga ardeii.
Apoi se adauga morcovul si verdeata.
Se adauga fasolea bucatele si se amesteca bine.
Urmeaza sa adaugam gogosarii maruntiti. La final, se adauga compozitiei rosiile.
Se lasa totul la foc mic, cca. 3 ore, timp in care se amesteca mai mereu.
Se sterilizeaza borcanele, adica se aseaza in cuptor, pozitia culcat, pentru 15 minute, la 180 grade.
Zacusca se pune fierbinte in borcanele fierbinti.
Borcanele se inchid ermetic si se fierb pentru 20-30 de minute la bain-marie (le puneti intr-o oala umpluta cu apa doar pana la jumatate, in care adaugati borcanele) dupa care se pun sub paturi, o zi si-o noapte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu