Filme vechi online. Cele mai bune filme vechi. Filme vechi bune

Cu toate ca nu sunt atat de apreciate de generatia tanara, filmele retro pastreaza un farmec aparte, farmec pe care numai adevaratii cunoscatori il pot sesiza. Totusi, nu poti trece cu vederea faptul ca exista cateva filme vechi care au marcat istoria cinematografiei si, fie doar si pentru acest lucru, merita sa le acorzi o sansa. Astazi am facut pentru tine un top 10 cu astfel de filme si cu cateva motive pentru care ar trebui sa le vezi. Iata ce am ales:


1. Casablanca (1942)

Considerat un punct de referinta in cinematografia mondiala, Casablanca a primit in 1944 trei premii Oscar - premiul pentru cel mai bun scenariu, cea mai buna regie si cel mai bun film. De atunci si pana in zilele noastre pelicula a continuat sa impresioneze generatii intregi, iar Humphrey Bogart si Ingrid Bergman, actorii din rolurile principale, au devenit cel mai iubit cuplu de pe marile ecrane. De altfel, pentru prestatia sa din Casablanca, multi critici l-au numit pe Humphrey Bogart "cel mai mare actor american al secolului 20".2. Wuthering Heights/ La rascruce de vanturi (1939)

Ecranizare a romanului cu acelasi nume al lui Emily Bronte, Wuthering Heights a fost nominalizat in 1940 la nu mai putin de 7 categorii pentru premiul Oscar. Cu toate ca exista sase ecranizari ale acestui roman, varianta din 1939 este considerata de multi critici ca fiind cea mai reusita.


3. The Sound of Music/ Sunetul muzicii (1965)

"The Sound of Music" este unul dintre cele mai apreciate si premiate filme ale tuturor timpurilor, in 1966 fiind nominalizat la 10 categorii ale premiului Oscar si castigand cinci premii - premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun sunet, cel mai bun regizor, cel mai bun montaj si cea mai buna coloana sonora.


4. Some like it hot/ Unora le place jazzul (1959)

Nu se poate sa ratezi acest film, fie doar si pentru faptul ca ai sansa sa o vezi pe Marilyn Monroe intr-un rol memorabil. Nominalizat la sase categorii ale premiului Oscar, filmul s-a bucurat de un succes impresionant la vremea aceea, atat datorita umorului subtil, cat si a senzualitatii frumoasei Marilyn.5. Singin' in the Rain/ Cantand in ploaie (1952)

Un musical ramas in istoria cinematografiei care, asa cum era de asteptat, a primit in 1953 premiul Oscar pentru coloana sonora. Se spune despre scena memorabila in care Gene Kelly apare cantand in ploaie ca s-ar fi tras in timp ce actorul era bolnav si avea febra de peste 40 grade.6. Sunset Bvd./ Bulevardul amurgului (1950)

Cu 11 nominalizari la Oscar si trei premii castigate, "Sunset Bvd." si-a castigat renumele de "una dintre cele mai bune drame" din istorie. Un film ce merita vazut pentru povestea sa emotionanta.
7. My Fair Lady (1964)

8 premii Oscar si 3 Globuri de Aur - acestea au fost premiile pe care filmul, considerat o capodopera a cinematografiei, le-a castigat in 1965. Audrey Hepburn face un rol absolut minunat, iar umorul subtil te tine in fata ecranului fara sa-ti dai seama de trecerea timpului.8. To Kill a Mockingbird/ Sa ucizi o pasare cantatoare (1962)

3 premii si 5 nominalizari la Oscar pentru cel mai bun film al lui Robert Mulligan. Ecranizarea romanului cu acelasi nume de Harper Lee este considerata a fi una din cele mai bune drame ale tuturor timpurilor.
9. La dolce vita (1960)

Desi parerile sunt impartite, multi critici au afirmat ca "La dolce vita" este cel mai bun film al lui Federico Fellini. Daca nu l-ai vazut pana acum, iti recomand sa il pui pe lista de "must see".
10. It's a Wonderful Life/ O viata minunata (1946)

Pentru ca tot se apropie sarbatorile, m-am gandit sa includ in acest top si "It's a Wonderful Life", considerat a fi unul dintre cele mai bune filme de Craciun. Un film clasic si simplu, cu un mesaj mai mult decat emotionant.Tu ce film ai vazut din acest top?

Un comentariu:

  1. De asemenea, Star Wars e un clasic pe care nimeni nu ar trebui sa-l rateze. E un film care are de toate. Drama, SF, actiune. In plus, e un film care a lansat superactori(Harrison Ford, Natalie Portman, Samuel L. Jackson, Ewan McGregor si multi altii. Mie mi se pare de mii de ori mai frumos decat sutele de porcarii produse in zilele noastre.

    RăspundețiȘtergere