Anti pofta de mancare. Pofta de mancare exagerata - cum scapam de ea?

 Afla cum iti poti controla pofta de mancare daca respecti cateva reguli usor de urmat :

1. In timp ce mananci nu mai face nimic altceva. Aseaza-te la masa si mananca fara sa te uiti pe o revista sau sa urmaresti ceva la televizor. Concentreaza-te pe alimentele pe care le mananci, astfel incat creierul tau sa iti transmita la timp mesajul care te anunta ca esti satula.

2. Mananca incet. Daca manaci repede vei manca implicit mai mult pentru ca organismul tau nu iti va trimite la timp mesajul de satietate. Organismul are nevoie de 10 minute pentru a transmite senzatia de plin.

3. Mananca, daca se poate, in acelasi loc. Alege un loc in casa ta unde sa mananci fara sa mai faci si altceva. Incearca sa alegi un alt loc decat bucataria ca sa eviti sa iti mai pui si o a doua portie.

4. Pune-ti in farfurie doar cat mananci. Daca iti pui mai mult vei manca mai mult si asta nu este bine.

5. Foame reala sau fictiva? Trebuie sa incerci sa bei cat mai multe lichide pe parcursul unei zile deoarece uneori organismul confunda senzatia de foame cu cea de sete. In plus trebuie sa incerci sa diferentiezi poftele de senzatia de foame. Daca doar iti este pofta de ceva anume, poti lua cateva inghitituri, dar nu este recomandabil sa te saturi din respectiva mancare, mai ales daca nu este pe lista celor sanatoase.

6. Importanta gustarilor. Este bine sa ai trei mese principale si doua gustari intre ele. Asa vei manca mai putin la mesele principale. Poti opta pentru fructe, migdale, nuci si iaurt natural la gustari. Daca iti este foame si dupa cina, poti sa bei un ceai de musetel cu miere care iti va potoli foamea si te va ajuta sa ai un somn linistit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu