Acum cand noptile sunt racoroase, cand in timpul zilei simti nevoia sa te hidratezi si sa te refugiezi din caldura insuportabila, gandurile ne zboara instinctiv catre o plaja alba, un sezlong si un cocktail racoros. Daca pentru plaja trebuie sa te deplasezi, daca o piscine nu si-o permite oricine, un cocktail racoros ar putea fi o optiune de improspatare a simturilor foarte eficienta si mai iefina decat o deplasare spre valuri inspumate.
Cum se prepara cocktailurile?
ACCESORIILE NECESARE UNUI BAR PERSONAL
Pahar gradat (masoara ingredientele) Shaker (amesteca ingredientele) Strecuratoare Cutit si tocator Lingura de bar (ajuta in stratificarea ingredientelor) Pistil (pentru zdrobirea ingredientelor) Tirbuson Galeata de gheata Blender Capace pentru sticle | |
PAHARELE POTRIVITE PENTRU COCKTAILURI
Cand prepari un cocktail, este recomandat sa racesti paharele inainte in frigder, sau sa le umpli cu cuburi de gheata inainte de folosire. Apuca intotdeauna paharele de picior, pentru a nu lasa urme. Pahar de martini | Pahar de sampanie | Pahar de vin |
Pahar de coniac | Pahar de margarita |
Pahar halba | Pahar sonda |
RETETE DE COCKTAILURI PENTRU O VARA RACOROASA
LIMONADA ULTIMATE Ingrediente: - 65 ml de Votca cu lamaie - 90 ml de limonada - 1 felie rotunda de lamaie - gheata sfaramata Instructiuni: 1. Amesteca votca, gheata si limonada in shaker. 2. Scurge din shaker in pahare sonda, prin strecuratoare. 3. Orneaza cu felia de lamaie. |
MARGARITA CU PEPENE ROSU Ingrediente: - 65 ml de tequila - 15 ml de suc de lime - 7 ml de sirop de agave - 1 felie de pepene rosu Instructiuni: 1. Zdrobeste pepenele si amesteca-l in shaker cu siropul de agave, tequila si sucul de lime. 2. Strecoara intr-un pahar de margarita. 3. Orneaza cu o feliuta de pepene rosu. |
MOJITO Ingrediente: - 15 frunze de menta verde - 35 ml de rom - 1 lingura de zahar - 60 ml de apa minerala carbogazificata - gheata sfaramata Instructiuni: 1. Pune 13 dintre frunzele de menta pe fundul unui pahar sonda. 2. Adauga gheata sfaramata, romul, zaharul si sucul de lamaie si amesteca bine. 3. Adauga apa si orneaza cu restul de frunze de menta. |
PINA COLADA Ingrediente: - 35 ml de rom - 180 ml de mix de pina colada - 1 felie verticala de ananas cu tot cu coaja - 1 cireasa glazurata - gheata Instructiuni: 1. Amesteca intr-un blender gheata cu romul si mixul de pina colada. 2. Pune continutul intr-un pahar de martini sau de sampanie. 3. Orneaza cu ananasul si cireasa glazurata. |
PLANTER'S PUNCH Ingrediente: - 90 ml de rom negru - 90 ml de rom alb - 40 ml de lichior - 160 ml de suc de ananas - 160 ml de suc de portocale - 90 ml de suc de lime - 90 ml de sirop fructe - cateva picaturi de bitter - 60 ml de grenadine - 1 felie rotunda de portocala - Cuburi de gheata Instructiuni: 1. Pune intr-un shaker romul, lichiorul, sucurile, siropul, bitterul si grenadine. Amesteca bine. Adauga gheata. 2. Toarna intr-un pahar sonda sau halba. 3. Orneaza cu felia de portocala. |
Punch Barbados Ingrediente: - 30 ml de rom alb - 7 ml de triplu sec - 30 ml de suc de lime - 60 ml de suc de ananas - 1 felie de lime - 1 felie de ananas - gheata sfaramata Instructiuni: 1. Pune intr-un blender romul, triplu sec, sucul de lime, sucul de ananas si gheata sfaramata. 2. Amesteca bine si strecoara intr-un pahar de martini sau un pahar sonda. 3. Orneaza cu feliile de ananas si lime. |
LA PALOMA SUPREMA Ingrediente: - 45 ml de tequila - 120 ml de suc de grapefruit acidulat - 1 felie de lime - Cuburi de gheata Instructiuni: 1. Pune marginile ude ale unui pahar sonda in sare. 2. Umple paharul cu cuburi de gheata si toarna in pahar tequila si sucul de grapefruit. 3. Orneaza cu felia de lime. |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu