Ingrijirea plantelor in functie de anotimp

 Ingrijirea plantelor naturale de interior vara

Vara este in toi si profitam de vremea buna pentru a scoate florile naturale de interior pe balcon, pe terasa, in gradina sau in curte. In general, aceasta operatiune este benefica plantelor de apartament, dar pentru a fi cu adevarat utila trebuie sa respectam mai multe conditii...Cum ingrijim plantele de apartament ?

Amplasarea in lumina:

Plantele de umbra vor fi total ferite de razele soarelui. Plantele din speciile iubitoare de soare vor fi expuse treptat razelor solare, mai intai dimineata intre orele 8 si 10, timp de cel putin doua saptamani, apoi putand fi amplasate in zone insorite.


Plantele iubitoare de multa lumina, dar fara soare direct se vor amplasa intr-o zona cu expunere nord-estica. Lumina in exces poate aduce rapid prejudicii plantelor, care vor suferi arsuri si decolorari ale frunzelor.

Udarea:

Afara, plantele consuma mai multa apa prin sistemul radicular si prin transpiratie, de aceea se vor uda mai des si mai abundent decat in spatiile de interior.

Pentru a evita "oparirea" plantelor, udarea se va face seara, dupa apusul soarelui.

Amplasarea lor in ploaie de vara este de asemenea benefica, dar nu in timpul zilei, cand exista riscul ca soarele ce apare dupa ploaie sa arda frunzele prin stropii de apa ce se vor comporta ca niste prisme optice pe frunze.

Fertilizarea:

Dupa perioada de repaus din timpul iernii, plantele pornesc primavara in vegetatie, consumand mai multe substante nutritive. De aceea, vara se fertilizeaza plantele la un interval de aproximativ doua saptamani, cu substante adecvate speciei.

De evitat fertilizarea pe pamantul uscat (planta risca sa absoarba prea multe substante nutritive deodata) sau cu solutii in concentratie mai mare decat cea indicata in prospect.

Daunatorii:

In aer liber, plantele sunt mult mai expuse atacului daunatorilor, care sunt frecvent prezenti in atmosfera. Pentru a evita infestatiile majore, se va examina planta cu atentie cel putin saptamanal si se va actiona la timp cu produse fitosanitare adecvate.

Cel mai bun sfat il primiti la farmaciile fitosanitare, unde puteti achizitiona si produsele necesare tratamentului. Nu uitati sa solicitati si schema de tratament, cu perioadele de revenire!

Toamna, dupa ce veti introduce plantele din nou in spatii inchise, acestea vor suferi putin. Pentru a face ca aceasta trecere sa fie cat mai putin agresiva, asigurati o buna iluminare si aerisire a spatiului decorat cu plante naturale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu