Modele epilare inghinala

Indepartarea parului din zona intima este o practica ce dateaza din antichitate si are la baza motive ce tin de moda, traditie, religie, practici sexuale, discomfortul produs de pilozitat sau preferinta personala. Pana in secolul 19 parul pubian nici nu era reprezentat la nudurile din lucrarile artistice. Epilarea totala sau partiala a acestei zone face parte din multe culturi si societati, iar in cultura moderna poate fi chiar un indiciu al ingrijirii si igienei. Cel putin epilarea partiala este necesara ca pregatire pentru purtarea unui costum de baie. Pe masura ce barbatii au inceput sa frecventeze saloanele de cosmetica si ingrijirea masculina nu mai este un subiect evitat, epilarea inghinala la barbati a devenit un lucru obisnuit. In afara de motivele estetice evidente, epilarea are rol si in placerea sexuala.


Tipuri de epilare



Epilare inghinala obisnuita


- Indepartarea firelor de par care se observa in exteriorul marginii slipului. Se poate merge si dincolo de linia slipului, incluzand si o portiune din zona pubica superioara, ramanand doar un triunghi. Reprezinta un stil foarte obisnuit, clasic.


Epilare inghinala frantuzeasca

- Se elimina aproape tot parul din partea din fata si in continuare spre spate, fara insa a inlatura parul interfesier.


Epilare inghinala braziliana

- Este un stil imprumutat din zonele cu clima ecuatoriala si presupune indepartarea totala a parului, cu ceara - inghinal si interfesier. Eventual se poate lasa o mica portiune in fata. Acest stil de epilare inghinala se poate realiza intr-un salon de cosmetica, dezavantajul fiind pretul ridicat si necesitatea dezbracarii complete.

O sedinta de epilare braziliana dureaza intre 20 si 45 de minute si poate fi foarte dureroasa. Vestea buna este ca dupa mai multe sedinte creste toleranta pielii la durere, iar firele de par cresc mai fine. Inainte de o epilare inghinala braziliana este bine sa tundeti firele de par, nu mai scurt de 5 mm. Pielea se vindeca la 1 - 2 zile dupa epilare, timp dupa care este recomandata o exfoliere delicata, pentru a evita firele de par crescute pe sub piele.


Tunderea parului pubian 

Folosirea unei masini de tuns sau a foarfecelui este o metoda simpla de a reduce aspectul "neangrijit" al zonei pubiene. Cel mai bine este sa folositi o masina de tuns, aspectul pastrandu-se 1 - 3 saptamani, in functie de cresterea parului si de preferinte.

Argumente pro:

- cu masina de tuns se obtine un aspect uniform al firelor de par, iar intretinerea nu este deloc dificila;
- este ieftin si nu necesita expunerea partilor intime la un salon de cosmetica;

Argumente impotriva:


- deoarece firele de par sunt uscate, vor fi "aruncate" in toate partile, fiind mai greu de adunat;
- daca folositi foarfeca puteti obtine rezultate inegale;


Indepartarea parului pubian cu lama de ras

Lama sau aparatul de ras este o unealta foarte populara, atat pentru barbati, cat si pentru femei. Insa epilarea cu lama, in special in zonele delicate, necesita atentie marita, deoarece accidentele se pot produce foarte usor. Specialistii recomanda aparatele create pentru barbieritul barbatilor, deoarece sunt mai ascutite si urmaresc cu precizie trasaturile corpului.


* Schimbati lama de fiecare data, pentru a preveni infectiile.

* Daca firele de par au o lungime mare, o idee buna este sa le taiati cu foarfeca inainte.

* Parul se "inmoaie" in timpul unui dus, putand fi ras cu mai mare usurinta.

* Folositi intotdeauna crema sau gel de ras.

* Pentru a preveni firele crescute pe sub piele si iritatiile pastrati pielea curata dupa ras, iar dupa ce pielea s-a calmat, exfoliati delicat.

Argumente pro:

- este un procedeu simplu, ieftin si familiar, ce nu necesita mult timp;
- poate fi efectuata sub dus;
- se pot crea cu usurinta diverse modele si forme;
- fara durere;

Argumente impotriva:

- se pot produce iritatii grave ale pielii;
- parul creste inapoi foarte repede si poate provoca mancarimi;
- necesita intretinere la intervale scurte de timp;
- de multe ori nu veti obtine un aspect impecabil;

Epilare inghinala cu ceara


Epilarea cu ceara in general presupune aplicarea unui strat de ceara fierbinte sau calda peste firele de par, iar odata intarita, ceara este smulsa cu o miscare scurta, cu tot cu firele de par. Aceasta procedura este in mod normal simpla si putin dureroasa, daca este efectuata de catre un profesionist, intr-un salon de cosmetica. Mai complicat este daca doriti sa va epilati cu ceara acasa. Epilarea cu ceara poate fi braziliana, sau frantuzeasca. Ceara poate fi inlocuita cu zaharul, rezultatele fiind aceleasi.

Argumente pro:

- rezultatele dureaza pana la 4 saptamani, iar utilizarea acestei metode de epilare duce de-a lungul timpului la aparitia unor fire mai mici si mai fine;
- epilarea cu ceara este o metoda usor de aplicat si acasa;
- piele matasoasa pentru timp indelungat;


Argumente impotriva:

- procedura dureroasa;
- este costisitoare daca este efectuata la un salon de cosmetica;
- odata cu firele de par, ceara smulge bucatele din suprafata pielii, ceea ce poate permite patrunderea infectiilor;
- metoda poate fi aplicata si acasa, insa necesita pricepere si indemanare;
- pielea ramane rosie si umflata pentru cateva ore;


Epilare inghinala cu creme epilatorii


Cremele epilatoare costa ceva mai mult decat un aparat de ras, insa pot oferi rezultate mai multumitoare. Este indicat sa testati produsul inainte de a-l folosi, pe o portiune mica de piele, pentru a elimina riscul unei reactii alergice. Alegeti o crema speciala pentru zona inghinala si urmati instructiunile cu grija.

Argumente pro:

- procedura fara durere;
- dureaza mai mult decat rasul;

Argumente impotriva:

- cremele pot fi nocive pentru piele, daca depasiti timpul de expunere;
- exista posibilitatea aparitiei unei reactii alergice;
- pot apare mirosuri neplacute;
- este posibil ca produsul sa nu aiba efect;
- este indicat sa evitati produsele chimice posibil agresive in jurul vulvei;


Epilatorul electric

Utilizarea epilatorului in aceasta zona sensibila poate fi foarte dureroasa si traumatizanta pentru piele. Daca aveti rabdare si suportati bine durerea, puteti inlocui epilatorul cu penseta, cel putin pentru a retusa rezultatele obtinute in urma celorlalte metode de epilare.

Epilarea inghinala prin electroliza


Prin aceasta metoda se introduce curent electric in firul de par, pentru a distruge foliculul si radacina. Partea buna este ca rezultatele pot fi permanente.


Argumente pro:

- este o metoda permanenta de indepartare a parului si functioneaza pe firele de orice culoare;
- necesita o singura sedinta;
- discomfortul este mai mic decat la epilarea cu ceara;

Argumente impotriva:


- este un tratament costisitor;
- tratamentul poate dura intre 2 si 12 ore;
- poate fi dureros;


Epilare inghinala cu laser

Laserul este considerat a fi una dintre cele mai eficiente metode de epilare, fiind si o alternativa la epilarea inghinala. Pentru a obtine rezultatele dorite sunt necesare 4 - 8 sedinte a cate 10 - 15 minute pentru o epilare normala, sau 30 de minute pentru o epilare braziliana.


Argumente pro:

- s-a dovedit a fi o metoda mai sigura decat electroliza pentru aceasta zona sensibila;
- tratamentul dureaza cateva minute;
- in general, este un tratament nedureros;
- poate fi folosit in toata regiunea pubiana;

Argumente impotriva:

- functioneaza cel mai bine pe firele de par inchise la culoare, neavand rezultate la persoanele blonde sau roscate;
- rezultatele nu sunt 100% permanente;
- tratamentul poate fi costisitor;


Riscurile epilarii inghinale


Parul pubian are rolul de a proteja organele sensibile, iar indepartarea acestuia poate avea consecinte. Aceste riscuri nu apar datorita lipsei propriu-zise a pilozitatii, ci reprezinta mai ales efecte secundare ale metodelor de epilare. De cele mai multe ori, epilarea produce leziuni la nivelul pielii, acestea fiind adevarate "porti" pentru intrarea bacteriilor in organism - veruci, herpes, foliculita, etc. Trebuie sa aveti foarte mare grija la ustensilele folosite la epilare, precum si la reactiile pielii dupa procedura.


Firele crescute pe sub piele

Acest fenomen apare de obicei atunci cand firul se inconvoaie spre interior si atrage dupa sine obturarea foliculului si posibil infectarea. Aparitia firelor crescute pe sub piele este cauzata de utilizarea unui aparat de ras uzat, sau poate fi un efect secundar des intalnit dupa epilarea cu ceara sau penseta. Alte posibile cauze sunt pielea uscata, parul foarte aspru si carliontat, lenjeria foarte stramta sau neexfolierea stratului cornos.


Pentru a scapa de aceasta neplacere puteti aplica o compresa fierbinte, pentru a reduce inflamatia si pentru a "inmuia" firul de par, astfel incat sa iasa mai usor de sub piele. Se repeta procedura si daca problema persista, asteptati cateva zile pana cand firul de par reste mai lung. In niciun caz nu incercati sa striviti, zgariati, sau exfoliati pielea inflamata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu