Mutatul impreuna

Este bine sa ne mutam cu persoana iubita inainte de a ne casatori? Suntem pregatiti pentru a ne muta impreuna? Cum va dati seama? Daca puteti sa raspundeti sincer "da" la urmatoarele 6 intrebari, inseamna ca sunteti gata sa impartiti acelasi acoperis.



1. Ai abilitati de comunicare/negociere suficient de bune pentru a te descurca intr-o cearta despre hartia igienica?

Vei crede ca glumesc, dar este cat se poate de serios; majoritatea certurilor pe care le veti avea dupa ce va mutati impreuna vor fi in privinta lucrurilor marunte care tin de casa. De la hartia igienica, pana la capacul de la pasta de dinti, "cate bordeie, atatea obiceie".


2.  Petreceti deja tot timpul liber impreuna, la unul din voi doi acasa?

Sunteti impreuna tot timpul si niciunul din voi nu se simte sufocat sau cu libertatea ingradita? Daca va bucurati sincer unul de compania celuilalt tot timpul, atunci sunteti pregatiti pentru a imparti acelasi frigider si telecomanda de la acelasi televizor.


3. Vreti sa va mutati impreuna din mai multe motive decat cel financiar?

Doi pot trai mai ieftin decat unul singur, dar acesta nu este un motiv suficient pentru a va muta impreuna, iar relatia nu este una sanatoasa daca partea financiara este singurul lucru la care va ganditi. Totusi, daca vreti sa va mutati impreuna pentru ca va doriti o relatie mai serioasa, sau daca tineti unul la altul intr-atat de mult, este bine sa o faceti.

impreuna

4. Este iubitul tau de asemenea si cel mai bun prieten?

Raspundeti la aceste intrebari:

-Te duci prima oara la el cand ai o problema?

-Daca da, raspunde intr-o maniera pozitiva si te ajuta sa rezolvi/depasesti problema?

-Va povestiti tot ce faceti in cursul zile, chiar si cele mai neimportante amanunute?

-Aveti momente in care simtiti nevoia(si chiar o faceti!) sa va imbratisati si va sarutati doar pentru a fi aproape unul de celalalt, fara sa ajungeti mai apoi la sex?


5. Puteti sa cadeti de acord asupra locului unde veti sta? La tine, la el, sau intr-un loc total nou?

Fiti sinceri. Este suficient spatiu la oricare din voi doi acasa pentru doua persoane si toate lucrurile necesare fara ca cel care ocupa spatiul prima oara sa se simta inchistat? Discutati cat mai mult posibil despre aceasta chestiune inainte sa luati decizia finala.

Daca iubitul tau a mai locuit inainte cu vreo fosta la el acasa, ai putea sa ai sentimentul ciudat ca te muti pe teritoriul ei, si nu intr-un care sa fie numai "al vostru". Numai daca crezi ca te-ai putea simti asa, cautati un alt loc unde sa va mutati impreuna.

6. Puteti sa faceti compromisuri in privinta animalelor de casa si sa cadeti de acord asupra decorarii casei?

Daca tu preferi stilul traditional sau cel boem iar iubitului tau ii place minimalismul scandinav, puteti sa ajungeti la un compromis astfel incat apartamentul sa nu arate ca si cum ar fi fost decorat de Dr. Jekyll si Mr. Hyde?

O alta problema este cea a animalelor de companie. Ce te faci daca tu nu poti trai fara pisoiul tau, dar iubitul tau este alergic la parul de animale? In cel mai fericit caz, daca aveti curte puteti sa le impacati pe toate, dar daca nu... gandeste-te cu cine vrei sa-ti petreci cu adevarat restul vietii.

Decizia de a va muta impreuna este una dintre cele mai importante dintr-un cuplu, asadar trebuie sa mai luati in considerare si atitudinea familiei vizavi de asta inainte de a mai face o copie cheilor de la casa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu