Reteta cremsnit rapid. Umplutura de cremsnit. Reteta cremsnit fara foi

Cremsnit rapid

Ingrediente cremsnit:
1 pachet foi de cremsnit
Crema cremsnit preparata din:
1 l lapte
10 linguri amidon (120 g)
200 g unt
8 oua
300 g zahar
zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie
 
Modul de preparare a retetei:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul si 1 varf de cutit sare, apoi se adauga treptat laptele si amidonul sau faina. Se pune vasul pe o oala cu apa fierbinte si se continua sa se amestece pana cand se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.
O alta modalitate, mai rapida, de a prepara crema de cremsnit este sa amestecam galbenusurile batute si amidonul cu 1/2 -1 pahar lapte rece, apoi sa il turnam in restul de lapte care fierbe pe foc. Trebuie insa amestecat foarte repede si insistat la fundul oalei, pentru ca face cocoloase. Daca tinem oala cu lapte pe abur sau la bain-marie va dura ceva mai mult timp sa preparam crema dar putem evita mai usor aparitia cocoloaselor. Apoi se lasa sa se raceasca, ca si in cazul anterior.
Intre timp batem untul spuma, la mixerul cu palete. Separat se bat spuma si albusurile, adaugandu-se zaharul vanilat. Crema de cremsnit se obtine amestecand crema ingrosata de lapte cu amidon, racita in prealabil, cu untul batut spuma, apoi inglobandu-se albusurile batute spuma tare.
Se tapeteaza o tava (sau cutia in care au fost foile de cremsnit) cu hartie pergament sau celofan, se pune o foaie de cremsnit, se intinde crema si se acopera cu cea de-a doua foaie de cremsnit. Se da prajitura la frigider pana a doua zi.

Cremsnit fara foi  

4 OUA, 500ML LAPTE, 150G ZAHAR, 5 LINGURI CU VARF FAINA, 100G UNT, VANILIE, LAMAIE, SARE.


ALBUSURILE SE BAT SPUMA CU SARE SI ZAHAR. UNTUL TOPIT SE AMESTECA TREPTAT CU GALBENUSURILE, APOI RESTUL INGREDIENTELOR. SE TOARNA IN TAVA UNSA SI TAPETATA SI SE COACE LA FOC MEDIU 30 MINUTE.
VA IESI O PRAJITURA CREMOASA, CU BLAT SI CREMA, PUFOASA SI AROMATA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu