Daca ati gustat vreodata dulceata de mure sunteti de acord ca este o dulceata de top. Intr-adevar dulceata de mure este o dulceta rafinata si savuroasa si asta nu spune tot adevarul. Aceasta dulceata de mure savuroasa, suculenta, cu o culoare deosebita este sigur una din preferatele tuturor.
Ingrediente
1 kg de zahar
1 kg de mure
1/2 de baton de vanilie
3 linguri cu zeama de lamaie
3 pahare cu apa
1 kg de zahar
1 kg de mure
1/2 de baton de vanilie
3 linguri cu zeama de lamaie
3 pahare cu apa
Mod de preparare
Se aleg mure mari, intregi si bine coapte, se pune siropul la fiert. La primele clocote se adauga o lingura cu zeama de lamaie si cand este bine legat se pun si murele;
Se continua fierberea, se pune restul de lamaie si vanilia. In timpul fierberii se misca mereu cratita, se incearca, si cand siropul sta bob, dulceata este suficient de legata. Se ia spuma si se rastoarna in alt vas, cand s-a racit se toarna in borcane;
Se mai poate prepara si printr-un alt procedeu, punand fructele o data cu zaharul.
Se aleg mure mari, intregi si bine coapte, se pune siropul la fiert. La primele clocote se adauga o lingura cu zeama de lamaie si cand este bine legat se pun si murele;
Se continua fierberea, se pune restul de lamaie si vanilia. In timpul fierberii se misca mereu cratita, se incearca, si cand siropul sta bob, dulceata este suficient de legata. Se ia spuma si se rastoarna in alt vas, cand s-a racit se toarna in borcane;
Se mai poate prepara si printr-un alt procedeu, punand fructele o data cu zaharul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu