Tratament varice

Venele varicoase sunt o problema comuna, peste 25% din femei suferind de aceasta afectiune. Nu-ti fa probleme insa, varicele nu sunt atat de grave ba chiar  pot fi tratate fara probleme.

De la predispozitia genetica, pana la locurile de munca in care suntem nevoiti sa stam mult in picioare, sunt nenumarate cauze care pot duce la aparitia varicelor. Ele apar insa doar atunci cand cursul normal al sangelui este dereglat, presiunea facand ca venele sa se extinda si sa se umfle. Tot ce poti face pentru a le preveni este sa-ti mentii o greutate normala, sa faci exercitii fizice regulate si, sa porti ciorapi atunci cand te deplasezi mult sau lucrezi in picioare, acestia sustinand piciorul si minimalizand extinderea venelor.


   Cat de periculoase sunt varicele?

  Afectand vene superficiale ale picioarelor, varicele nu sunt nicidecum periculoase. Rar, acestea se pot produce rezultand hemoragii externe sau in interiorul tesutului muscular. Tot rar, in interiorul varicelor se pot dezvolta cheaguri de sange care, vor impiedica  circulatia normala a sangelui in zona. Niciuna dintre aceste probleme nu sunt insa grave, ele putand fi tratate relativ usor.

   Tratamentul varicelor

cum tratam variceleIn mod normal, organismul uman are mai multe vene de cat are nevoie. Acest lucru inseamna ca, daca eliminam o vena deteriorata, sangele isi va gasi alte cai de a ajunge in zonele respective.

   1.Cea mai clasica metoda de a trata varicele este cea a smulgerii venelor (stripping), metoda ce consta in extirparea venei principale de la picior prin doua incizii, la glezna si genunchi.

   2.O alta metoda care este lipsita practic de efecte secundare nedorite, este cea prin extirpare cu ajutorul laserului. Aceasta consta in bombardarea cu raze puternice de lumina a zonei afectate, rezultand in final in ruperea varicelui. Bombardarea se face prin intermediul unui tub, introdus in interiorul venei.

   3.Scleroterapia, presupune injectarea in zonele afectate a unei solutii care va dizolva venele, permitand apoi cursul normal al sangelui. Numarul injectiilor depinde de cat de multe zone afectate aveti, procedura necesitand o perioada mai lunga de recuperare decat cea prin laser.

   4.Terapia cu ajutorul cremelor este si ea destul de comuna desi nimeni nu poate garanta eficienta unei astfel de proceduri. Sunt multe creme pe piata care promit miracole in ceea ce priveste varicele care insa mai degraba ascund problema decat sa o elimine cu desavarsire.

   5.Chiva (cura hemodinamica a insuficientei venoase in ambulatoriu) este una dintre cele mai noi metode de tratament, din ce in ce mai des practicata, care in loc sa elimine venele afectate le aplatizeaza prin ligaturare in mai multe locuri a venei principale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu