Chiar si cei mai iubitori si mai atenti parinti pot sa isi piarda, uneori, buna dispozitie atunci cand vine vorba de plansul care pare fara de sfarsit al copilului. Iata care sunt, in functie de varsta micutului, cele mai bune feluri in care ii poti calma!
Unul dintre momentele cele mai nepotrivite in care poti alege sa te sfatuiesti cu verisoara mea este acela in care micutul ei e miorlait si asa a fost toata ziua. Fara sa fie un copil excesiv de rasfatat si fara sa aiba pretentii absurde -are doar doi anisori si cateva luni de zile- am observat ca in zilele in care baietelul ei e miorlait nu te poti intelege nici cu verisoara mea (nu, ea nu isi poate permite sa fie miorlaita, e doar afectata de starea baietelului sau).
De ce plang micutii?
Nimeni nu stie sa comunice mai bine decat un bebelus faptul ca este deranjat de ceva. De aceea, primele tale griji ar trebui sa fie sa verifici daca totul este in ordine cu bebelusul tau. Specialistii spun ca micutii recurg la plansul fara oprire atunci cand se simt coplesiti sau cand vor sa isi articuleze frustrarile si supararile si nu au cum.
Oboseala si foamea ii pot face pe copii mult mai "maraiti" si de aceea ar fi bine sa veghezi asupra acestor aspecte si sa intelegi momentele acestea. Ai putea, in acest fel, sa prevezi unele momente dificile si sa le preintampini (dandu-i micutului tau un biscuit sau un fruct inainte de masa atunci cand stii ca ii este foame si nu mai poate astepta).
O alta mica solutie, sugerata de specialisti, este imitarea micutilor -e vorba de copiii putin mai mari si care pot intelege- sau chiar de inregistrarea lor atunci cand sunt miorlaiti si de a ii lasa sa se asculte. S-ar putea ca imitarea lor sa ii faca sa rada, dar exista si posibilitatea ca micutii sa creada ca te amuzi pe seama lor si asta sa ii faca si mai plangaciosi.
Piticii care au pretentii
Exista multe motive pentru care un pitic poate incepe sa planga sau sa ridice pretentii. Toate schimbarile din viata lor ii pot afecta si ii pot face sa simta nevoia de mai multa atentie. Important este sa intelegi care este motivul care ii face sa se comporte astfel si sa incerci, pe cat posibil, sa ii calmezi.
Poti face asta vorbind cu ei si explicandu-le ca intelegi motivele pentru care sunt suparati (daca aceste motive exista) si spunandu-le -daca fac asta pentru a obtine ceva- ca ii vei ignora pana cand nu se vor purta normal. Cu toate ca nu iti va fi usor este cel mai bine sa incerci sa rezisti plansului prin care micutii vor sa obtina ceva, fie ca este vorba despre o jucarie, o vizita in parc cand este ora de culcare sau plansul care incearca sa amane ceva perceput ca neplacut (baia, mersul la medic etc). Toate aceste mici trucuri vor fi folositoare daca vor fi aplicate regulat si daca nu vei ceda de fiecare data cand micutul plange.
S-ar putea ca un copil obosit, flamand sau pur si simplu plictisit sa fie mai miorlait ca de obicei si o tactica folositoare cu cei ajunsi deja la varsta scolii este sa ii lasi sa se linisteasca intr-o alta camera.
Care e tehnica pe care o folosesti tu cu micutul tau?
Plans bebelusi. De ce plang copiii noaptea. De ce plang bebelusii in somn.
Etichete:
bebelusi,
copii,
ghidul parintilor,
metode
Publicat de
FashionLover
la
11:36
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu