Manusi mireasa. Modele manusi mireasa

Manusile, un accesoriu chic pentru orice mireasa. Se apropie ziua cea mare a nuntii si tu nu te-ai hotarat, inca, daca sa accesorizezi rochia de mireasa, sau nu, cu o pereche chic de manusi? Intr-adevar, ele nu sunt obligatorii in tinuta unei mirese, dar ce poate fi mai rafinat, mai fashion si mai elegant decat o pereche de manusi albe, asemenea celor purtate de celebra Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffany's.

Moda manusilor are o istorie destul de indelungata. Astfel,doamnele din inalta societate a secolului XVIII isi accesorizau tinutele de zi cu zi cu cate o pereche de manusi, invaluind, in acest fel, intreaga tinuta intr-un aer extrem de elegant.

De asemenea, in perioada romantismului, in Anglia, barbatii obisnuiau sa trimita manusi doamnelor pe care le admirau in semn de devotament si iubire sincera si neconditionata. Conform obiceiului, daca doamnele impartaseau aceleasi sentimente vis-à-vis de barbatul care le curta, atunci ele apareau la biserica, purtand manusile primite.

Extrem de interesanta este si o alta traditie legata de manusile de nunta, ce provine tocmai din indepartata Grecie Antica. Se spune ca in acea perioada, miresele introduceau un cub de zahar in manusi pentru a avea o casnicie "dulce" si lipsita de probleme ori necazuri.
 
Manusile in sine sunt un accesoriu extrem de elegant, cu atat mai mult manusile de mireasa care, prin excelenta, reflecta gradul de formalitate al rochiei tale. Spre exemplu, daca vei imbraca o rochie ampla, cu trena, este perfecta o pereche de manusi elegante din dantela ori din saten. Daca, din contra, ti-ai ales o rochita de mireasa scurta, poti alege manusi fara degete, din plasa, in aceeasi nuanta cu rochia sau intr-o nuanta diferita; vei obtine in acest fel o tinuta nonconformista.

Daca doresti sa iti accesorizezi tinuta de mireasa cu o pereche de manusi chic, trebuie sa tii cont de urmatoarele aspecte:

1. Lungimea
In legatura cu acest aspect, trebuie sa stii ca dimensiunea manusilor este direct proportionala cu gradul de formalitate al nuntii. De asemenea, manusile trebuie sa completeze tinuta, nicidecum sa faca nota discordanta cu rochia, asa ca alege manusi discrete, care sa se potriveasca cu textura rochiei, nuanta, lungimea si stilul acesteia.

Manusile fara degete

Sunt cel mai des folosite de miresele de pretutindeni, fiind extrem de practice in momentul in care are loc schimbul de verighete, in timpul ceremoniei religioase.
Se potrivesc perfect cu o rochie clasica sau retro. Atentie, insa! Lungimea acestor manusi trebuie aleasa cu grjia, in functie de manecile rochiei de mireasa.



Manusile scurte

Iti confera un look actual, sofisticat si elegant, in acelasi timp. Gratia si finetea acestui tip de manusa vor marca si vor evidenta perfect gratioasa ta incheietura a mainii.
Aceste manusi sunt ideale atat pentru o rochita scurta, nonconformista, cat si pentru o rochie eleganta, finuta, in forma de A. De altfel, daca te hotarasati sa iti organizezi nunta in plina iarna, manusile sunt absolut necesare, iar cele scurte completeaza cel mai bine o rochie de mireasa cu maneca lunga.



Manusile manseta

Iti vor acoperi gratios mana de la incheietura pana la cot, iar brida pentru deget va fixa perfect manusa pe mana, astfe incat aceasta nu se va rula, nu se va strange si nu va aluneca. Unde mai pui ca sunt o solutie minunata pentru ca marele moment al schimbarii verighetelor sa se desfasoare fara nicio problema.
Se poarta la rochiile fara maneci sau la rochiile de mireasa fara bretele, de tip corset.



Manusile pana la cot


Sunt preferate in special de miresele sportive, atletice, cu brate tonifiate, deoarece acestea atrag atentia asupra partii de sus a bratului. Reprezinta accesoriul perfect pentru o rochita de mireasa semi-formala, scurta ori pentru cele fara maneci.





Manusile "opera"


Sunt cele mai lungi, acopera mana aproape in intregime, ajungand pana aproape de umar. Sunt un simbol al luxului si reprezinta cel mai formal stil de manusi de mireasa. Arata minunat cu rochiile fara maneci, elegante si excentrice.





2. Materialul
Materialul manusilor este la fel de important ca si lungimea acestora. Astfel, daca te-ai hotarat sa organizezi nunta vara, alege manusi din materiale soft cum ar fi bumbac, dantela strech, tul, matase brodata. Pentru o nunta in plina iarna, opteaza pentru o pereche de manusi din piele alba, fina ori pentru un bumbac satinat mai gros.
Atentie! Foarte important este ca materialul manusilor sa se potriveasca cu cel al rochiei. Nu alatura nciodata o pereche de manusi din piele cu o rochita fina de matase ori cu broderii delicate.


3. Mai putin inseamna mai mult
Daca rochia este deja incarcata cu diverse broderii, volane ori pietre pretioase, alege manusi simple, scurte.



Mic truc pentru scena schimbarii verighetelor
Daca nu esti incantata de varianta manusilor fara deget, poti apela la un mic truc. Mai exact, ai putea folosi manusi care permit detasarea materialului de pe degetul inelar ca apoi, dupa ca iti pune inelul, sa pui materialul la locul sau.
Ai putea, de altfel, sa dai pur si simplu manusile jos in timpul ceremoniei si sa rogi o domnisoara de onoare sa aiba grija de ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu