Prevenirea cancerului de san

Sanatatea este cea mai importanta si de aceea trebuie sa avem grija de corpul si de organismul nostru. Cancerul de san este una dintre cele mai intalnite boli ale sexului feminin. Doar in Statele Unite sunt diagnosticate zilnic aproximativ 500 de femei care se confrunta cu aceasta boala. Putem considera cancerul de san o adevarata epidemie raspandita pe intreaga planeta.

Iata cateva dintre cele mai importante alimente care tin cancerul de san la distanta:


1. Legumele

Cercetatorii de la Harvard au descoperit faptul ca femeile tinere care mananca doua sau mai multe legume la fiecare masa (broccoli – ucide celulele canceroase, morcovi, salata verde, spanac, varza – este considerata “dusmanul cancerului”) sunt cu 17 % mai putin expuse la cancerul de san.

2. Pestele

Acizii grasi nesaturati Omega 3 reduc riscul cancerului cu pana la 94 %. Pe langa cancer, uleiul de peste este foarte bun si pentru lupta impotriva bolilor cardiovasculare sau al celor imunitare, reumatismului, osteoporozei, ajuta in insuficienta renala, tulburarile de vedere, este antidepresiv si protejeaza pielea de factorii externi.

3. Ceaiul verde

Consumul de ceai verde poate reduce riscul de cancer mamar cu pana la 53 %, lucru dovedit stiintific de o echipa de cercetatori de la Universitatea California de Sud. Consuma zilnic intre 2 si 4 cesti de ceai verde pe zi (vara, ceaiul poate fi consumat si rece).

4. Vitamina D3

Vitamina D3 o luam odata cu expunerea la soare. Nivelul scazut de vitamina D3 poate creste riscul de a avea cancer la san cu aproape 70 %. Testul de sange poate determina si nivelul de vitamina D3 din corpul tau. Daca nivelul este mai scazut de 50 nanograme/mililitru, ar fi cazul sa stai mai mult in soare sau sa iei suplimente ce contin vitamina D3.

5. Fibrele

Alimentele bogate in fibre reduc riscul cancerului de san cu 42 %. Consuma fructe proaspete sau uscate (mere – un mar pe zi tine cancerul la distanta, pere, piersici, struguri, prune, rodii – reduc riscul cancerului mamar cu pana la 87 %), alune, nuci sau legume (salata verde, sfecla rosie, varza, fasole, mazare, morcovi si ridichii).

6. Scapa de vicii

Consumul de alcool creste riscul de cancer la san (un pahar pe zi de alcool creste riscul cu 7 %). De asemenea, drogurile, tutunul si mancarea nesantoasa (in cazul persoanelor obeze) ajuta la formarea celulelor canceroase.
Pentru un corp sanatos, incearca sa renunti la aceste vicii deoarece nu doar sanii au de suferit, ci intreg organismul (inima, faringele, laringele, traheitele, bronsitele, plamanii, rinichiul, vezica, pielea, distrugerea papilelor olfactive, corzile vocale sunt alterate).

7. Sarcina

Nasterea unui copil inaintea varstei de 30 de ani este un factor foarte important in lupta impotriva cancerului mamar.

Alaptarea protejeaza sanul de aparitia celulelor cancerigene deoarece cantitatea de estrogen este redusa, iar prin alaptare celulele glandelor mamare devin mult mai rezistente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu