Tendinte toamna/iarna: Denim. Cum se poarta denimul in acest sezon

Denimul a primit, pe timpul verii, o importanta destul de mare, iar in noul sezon castiga si mai mult teren atunci cand vine vorba de garderoba de zi cu zi. Este timpul sa scoatem din dulap geaca din denim, multitudinea de perechi de blugi, camasa din denim si orice alta piesa vestimentara din denim pentru ca fiecare in parte va fi, in aceasta toamna, un "must have". Mai jos gasiti ultimele tendinte in materie de denim valabile pentru acest sezon de toamna/iarna:


TENDINTE

Multe culori
Chiar foarte multe culori au invadat colectiile designerilor in aceasta toamna, si vorbim intr-adevar de denim. Astfel, ai posibilitatea sa alegi denimul negru (care este pe primul loc) dar poti sa optezi si pentru orice alta culoare: griul este foarte des intalnit, albastru, indigo, alb, chiar si rosu. Bineinteles ca ramane in top si denimul decolorat.


             Isabel Marant


                 Tory Burch


Costumele de blugi
Daca de cativa ani costumele de blugi au fost complet uitate, iata ca in aceasta toamna revin in forta. Si aici se poarta orice culoare, de la gri la negru si albastru.


                  Mulberry


               William Rast


Fuste mulate si rochii din denim
Iata ca revine feminitatea si in lumea denimului, iar designerii ne prezinta rochite din denim foarte simpatice, cu volane, nasturi sau in linii retro. In plus, fustele trebuie sa fie cat mai mulate, sa evidentieze picioarele lungi si gleznele subtiri.


            Diesel Black Gold


                 Peter Jensen


Blugi skinny trei sferturi

Se poarta si blugii skinny normali, insa se pare ca cei trei sferturi - fie ca sunt asa din fabrica, fie ca ii sufleci tu - sunt la mare cautare.


              Isabel Marant


                L.A.M.B.


Boyfriend jeans

Decolorati sau in culori clasice, blugii boyfriend trebuie sa fie largi si suflecati. Nu prea au reguli, tocmai de aceea sunt mai dificil de asortat, insa pot construi tinute foarte originale.


                   J.Crew


           Jean Paul Gaultier


Veste, geci si camasi

O camasa de blugi clasica este incadrata de multi designeri in tinute usor extravagante. Insa vesta sau geaca din denim poate sa aduca o nota originala, fara sa bata la ochi, oricarei tinute. Se poarta vestele simple, in nuante decolorate, usor scurte si gecile in nuante cat mai inchise.


                   Chloé


           Diesel Black Gold


IN CE SA INVESTESTI

O pereche de blugi negri

Pentru ca sunt sigura ca ai deja in garderoba o multime de perechi de blugi decolorati sau/si albastri, este momentul ca in aceasta toamna sa investesti intr-o pereche de blugi negri.
Sunt extraordinar de versatili: ii poti asorta la un sacoul elegant pentru o tinuta office, la un top pretios pentru o tinuta de club sau la o simpla camasa pentru un look casual.

In imagine: Isabel Marant




O fusta din denim

Fusta din denim trebuie sa fie usor decolorata, cu note de rebeliune si nonconformism.
Ca si blugii negri este extrem de versatila si o poti aosrta cu multe alte piese vestimentare pentru a construi tinute inedite.

In imagine: William Rast




Un costum din denim

Impusti doi iepuri dintr-o lovitura: iti achizitionezi atat o pereche de blugi cat si o geaca de blugi, care este un must-have in toamna aceasta.
Cea mai buna achizitie este un costum din denim negru, usor uzat, cu blugi skinny care cuprinde trei dintre tendintele toamnei: negru, geaca si blugii skinny.

In imagine: Helmut Lang




REGULI DE URMAT

Urmeaza contrastele

Principala regula in lumea denimului este sa construiesti tinute contrastante. Astfel:

- la o pereche de blugi boyfriend adauga un top din matase sau un sacou cambrat si o pereche de pantofi eleganti;

- la o pereche de blugi skinny adauga o bluza larga, un tricou boyfriend, tocuri inalte sau botine;

- la o pereche de blugi clasici asorteaza topuri deosebite, fie ca sunt in nuante metalizate sau cu imprimeuri extravagante;

- gecile si vestele din denim asorteaza-le la tinute pretioase: topuri din matase sau satin si la rochii feminine.




    Isabel Marant




Pete de culoare

Pentru a scoate din anonimat o tinuta ce se bazeaza pe denim, trebuie sa ii adaugi pete de culoare, mai ales ca se poarta foarte mult tinutele din denim all black sau all gray. Astfel, poti incerca oricare dintre variantele de mai jos:

- adauga o pereche de pantofi intr-o nuanta deosebita;
- adauga o curea intr-o nuanta neon;
- foloseste-te de culori calde pentru accesorii: curele, pantofi, genti, esarfe;
- foloseste-te de o alta piesa vestimentara intr-o nuanta aprinsa.


G-Star

L.A.M.B.

Mulberry

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu