Coafuri pentru ocazii speciale. Modele de coafuri pentru ocazii speciale

Sarbatorile bat la usa, si, ca orice femeie moderna, cu prea putin timp liber, insa cu multa dorinta de a arata bine, trebuie sa faci tot posibilul pentru a le termina pe toate la timp, inclusiv capitolele mai "delicate" precum machiajul de petrecere, pantofii sau coafura.

Si pentru ca tot a venit vorba despre coafuri, ne-am gandit sa iti dam cateva sugestii care iti vor usura considerabil munca si poate te vei gandi chiar sa anulezi programarea de la coafor...oricum, rezultatul va fi impecabil.


Bucle glossy in vant - girlish & sweet
Cea mai comoda coafura pentru parul mediu si lung este parul un pic ondulat, in valuri largi, care dau impresia de prospetime.

Pare ca de abia ai iesit din dus si ai lasat parul sa se usuce cum vrea el. In California, acest stil este cel mai cunoscut, insa nu este chiar atat de usor de facut, trebuie sa urmezi cativa pasi.

Primul pas este ca dupa spalare sa aplici si un balsam de par ca sa domoleasca firele rebele; daca ai un par drep esti deja in castig. Dupa, trebuie sa ai grija sa-i dai volum. Cand il usuci, foloseste un spray pentru volum, atat pe varfuri, cat si la radacina.

Daca ai parul un pic cret, finiseaza varfurile cu putina spuma sau ceara de par. In schimb, daca ai parul mai drept, poti sa faci buclele cu o perie medie si cu feonul, intorcand buclele spre exterior. Nu-i asa ca deja simti cum adie vantul?

Pe final, poti sa-i dai cu un spray pentru par lucios sau cu fixativ si vei obtine efectul glossy.

Tip: daca il vrei prins intr-un coc ca sa nu te incurce, dupa ce ai facut cele de mai sus il strangi usurel intr-o parte si il prinzi cu cateva agrafe.



Bucle anii '40 - scoate la lumina diva din tine
Vrei sa o faci mandra pe Rita Hayworth si sa scoti la vedere adevarata diva din tine? Buclele anilor din "perioada de aur" sunt usor de facut, asta daca ai un par des sau firul gros. Coafura aceasta este perfecta pentru un par de marime medie.

Cheia este ca buclele trebuie facute mari si stranse. Urmezi sfatul de mai sus: cand te speli dai si cu balsam; abia dupa urmeaza partea mai grea.

Primul pas este sa-ti indrepti parul, pentru ca se lucreaza mai usor si daca esti la aceasta faza, aplica un spray de volum. Faci cararea pe o parte, pe dreapta de exemplu, si dupa il imparti in trei parti - stanga, sus si jos.

Dupa, incepe ondularea: iei o suvita mai mare de par si tinand peria sau ondulatorul pe orizontal treci la atac - atentie nu ondula de la radacina pentru ca se va increti prea tare. Pe final treci un pic cu degetele prin par - atentie sa nu desfaci buclele prea mult - si aplica putin fixativ.

Tip: Daca nu-ti ies buclele si ai exagerat cu ondulatul, treci cu degetele prin par mai mult si strange buclele in parti cu cate o agrafa.


Coada de cal - eleganta simplitatii
Coada la spate este perfecta pentru un parul lung si drept, dar chiar daca nu esti una dintre norocoase, se poate rezolva. Spalatul si aplicatul balsamului de par este un must. Cand il usuci, aplica-i si o crema de indreptat parul, dupa il indrepti cu feonul sau cu placa.

Prinzi parul in codita cu un elastisc, dupa ce este indreptat, si lasi o suvita libera. Cu suvita infasori coada, pentru a masca elasticul, si fixezi cu o agrafa.

Tip: Daca ai urmat sfaturile de mai sus si nu-ti place cum a iesit, poti sa-l prinzi sus intr-un coc de balerina. Ai deja parul intins, il desfaci, il prinzi mai sus in coada, il rasucesti si il fixezi cu agrafe in asa fel incat sa nu se vada.


Coc romantic - rasuceste si prinde
Al patrulea stil are pentru inceput aceeasi pasi de mai sus: spalatul, balsamul, uscatul si folosirea unui spray de volum. Cocul este perfect pentru parul lung sau mediu, dar daca te straduiesti un pic, ar putea sa iasa si pe parul scurt.
Il tapezi la radacina sau il ridici cu o perie mare pentru volum si il dai tot pe spate. Dupa aceea, il imparti un pic de la jumatatea firului in jos si luand cate o suvita pe rand, o rasucesti si o fixezi cu agrafe.
O sa dureze ceva timp, daca ai parul lung. Ai grija ca fiecare suvita sa fie bine prinsa, pentru ca daca una cedeaza, urmeaza efectul domino. Pe final, il invalui un pic si intr-un nor de fixativ, ca sa fii sigura ca asa ramane.


http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/2/1401/16249/7811543/16/lauren-conrad-5.jpg?width=300&height=412 
2 codite impletite si un coc - forever young
Ultimul stil este la fel de usor de facut ca cele de mai sus. Totul consta in aptitudinea ta, daca stii sau nu sa-ti impletesti singura parul.

Iei 2 suvite mai mari, le impletesti, si le duci catre spate. Poti incerca sa faci patru codite: doua sus - una in partea stanga si una in partea dreapta - si doua jos, pe care apoi sa le duci in spate si le fixezi.

Cu restul parului poti sa faci mai multe feluri de coculete. Poti sa-ti zburlesti parul si sa-l prinzi cu agrafe sau poti sa-l rasucesti intr-un coc de balerina coborat.

Parerea noastra este ca daca tot ai pornit pe drumul impletiturilor la spate, ai putea sa incearci sa continui coditele impletite din fata. Impletesti in continuare doua codite, insa pe cea din stanga o prinzi in partea dreapta, in spate, pe diagonala si invers.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu