Obiceiuri de Sfantul Valentin. Ce facem de Sfantul Valentin?

Ziua Alba este o sarbatoare comuna pentru Japonia, Taiwan si Coreea de Sud.  Dupa ce in data de 14 februarie se sarbatoreste Sfantul Valentin – femeile fac cadouri barbatilor cu aceasta ocazie – peste exact o luna de la aceasta data,  pe 14 martie, se serbeaza Ziua Alba, data la care femeile primesc cadouri din partea barbatilor. In Taiwan se sarbatoreste, in plus, si data de 7 iulie, data la care barbatii fac cadou trandafiri iubitelor lor. Astfel, cu un singur trandafir rosu iti declari dragostea, 99 de trandafiri proclama dragostea vesnica si 108 trandafiri reprezinta o cerere in casatorie.

In Japonia femeile fac cadou de Sfantul Valentin tuturor barbatilor ciocolata – acest obicei reprezinta succesul al unei strategii de marketing al companie care fabrica ciocolata. Iar barbatii trebuie ca in schimb sa ofere un cadou de culoare alba care sa coste de trei ori mai mult decat ciocolata primita de ei. Echitabil, nu?

In Coreea exista, pe langa Ziua Alba, si cea de 14 aprilie, numita si "Ziua Neagra", dedicata celor singuri care se intalnesc pentru a manca o varietate de taitei negri numiti Jajang.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu