INGREDIENTE:
Blat:
3 galbenusuri
1 lingura de unt
150 g zahar
1 pahar faina
1 pahar apa la temperatura camerei
1 plic praf de copt
4 linguri nuca macinata
jumatati sau sferturi de nuca prajita 5 minute la cuptor
stafide tinute 30 minute in rom
Bezea:
3 albusuri
90 g zahar
pentru ornat : cacao
PREPARARE:
Blatul: Galbenusurile se freaca cu 1 lingura de unt. Se adauga zaharul, apoi faina si , dupa aceea apa ,se adauga nucile macinate praful de copt si se incorporeaza in compozitie. Se toarna totul intr-o tava unsa cu unt. Se presara nuca si stafidele. Se da la cuptor 15 minute, la foc mic, apoi se mareste focul putin si se mai lasa cam 25-30 minute .
Bezeaua: Albusurile se bat spuma cu zaharul. Dupa ce blatul este copt, se intinde bezeaua peste blat si se coace pentru 5 minute , in cuptorul incalzit la 180 grade.
Se scoate prajitura din cuptor si se pudreaza cu cacao Se lasa sa se raceasca, apoi se serveste.
Cea mai buna prajitura cu nuca
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu