Cum iti modifici hainele singura

Trucuri pentru a da un aspect nou hainelor vechi. Modificari haine ieftin.

O FUSTA SCURTA

Daca o fusta lunga o poti scurta, unei fuste scurte nu prea ai ce sa-i faci. Oare? De ce sa nu lungim fusta? Eu mi-am facut un deux-piece de vara foarte simpatic, adaugand unei fuste scurte o banda lata prinsa de tiv, asortata la culoarea unei bluze care imi placea foarte mult. Ideea este sa alegi o nuanta cat mai contrastanta cu cea a fustei dar acelasi tip de material, pentru ca fusta sa capete un aspect cat mai original. 
Cost estimativ: 20 lei (daca apelezi la un croitor)

INAINTE

DUPA


O FUSTA PLISATA

Sunt sigura ca fiecare dintre noi are in sifonier o fusta plisata pe care nu a mai purtat-o de cativa ani. Cum anul acesta se poarta fustele gogosar, este timpul sa scoti din sifonier fusta plisata si sa ii oferi o transformare. Trebuie doar sa cosi la poalele fustei un mic tiv-tunel prin care sa introduci un elastic. Fusta plisata banala va deveni o fusta gogosar simpatica si in tendinte. 
Cost estimativ: 10 lei (daca apelezi la un croitor)

INAINTE

DUPA

UN TOP CU GULER ROTUND

Ideea pe care v-o propun este minunata pe orice tip de top, orice tip de guler, in afara de gulerul polo. Alege un colier pe care nu il mai porti, din margele de lemn sau sticla, din fire impletite, din piele sau din perle si coase-l pe margine decolteului. Este mai usor sa faci asta cu un colier care iti permite sa il cosi de material. Insa eu am reusit sa cos un colier micut de perle pe un top din satin negru cu un ac foarte subtire si invartind de doua ori ata de matse peste locul unde perlele se prind intre ele. Trebuie doar sa ai multa rabdare si astfel vei construi un top foarte elegant.
Cost estimativ: intre 0 si 30 de lei (daca apelezi sau nu la un croitor; cumperi sau nu un colier).

INAINTE

DUPA

CARDIGAN SIMPLU

Daca te-ai saturat sa porti cardiganul tau preferat numai iarna sau primavera, transforma-l pentru a-l purta vara. Adica, taie-i manecile si fa-le scurte. Eu am schimbat si nasturii, am ales nasturi care sa contrasteze in nuanta cu acesta, si am aplicat si pe maneci acelasi tip de nasturi. Insa poti sa pastrezi nasturii existenti deja. Croitorul poate sa puna la capatul manecilor tivul manecilor vechi, astfel incat sa nu strice structura hainei. 
Cost estimativ: 25 lei (daca apelezi la un croitor si schimbi nasturii)

INAINTE

DUPA

ROCHIE DE VARA

Rochita de vara cu imprimeu floral de anul trecut nu te mai incanta? Imprimeul floral inca se mai poarta, asa ca nu renunta la ea si transforma rochia intr-o fusta. Aceasta modificare se muleaza excelent pe rochitele care sunt mai stranse in talie. E bine sa apelezi la un croitor, care sa o taie si sa ii adauge o banda elastica lata in talie. Este mai bine sa folosesti o astfel de banda, decat un fermoar: este mai ieftin si mai usor pentru croitor sa faca transformarea. 
Cost estimativ: 25 de lei (daca apelezi la un croitor si pui banda elastica)

INAINTE

DUPA

ROCHIE DE SEARA

Ai cheltuit o multime de bani pe ea si apoi ai purtat-o, parca, de doua ori. Rochiile de seara, in general, nu le poti purta de prea multe ori, mai ales ca exista sanse foarte mari ca la ocaziile speciale sa te vezi cu aceleasi persoane. De aceea, iti propun sa transformi o rochie de acest gen intr-un top care sa te scoata din anonimat in club sau la un cocktail. Apeleaza la un croitor care iti poate oferi cea mai buna optiune de transformare a rochiei intr-un top. 
Cost estimativ: 30 lei (daca apelezi la un croitor)

INAINTE

DUPA

UN COSTUM CLASIC

Anul acesta se poarta pantalonii scurti, chiar si in tinutele office. Daca te-ai saturat de un costum, transforma-l intr-o tinuta de vara. Poti sa faci pantalonii scurti, iar, daca sacooul iti permite, poti sa scurtezi si manecile acestuia. Vei avea un costum de vara office care este in tendinte anul acesta. Este o varianta excelenta si daca pantalonii unui costum sunt tociti sau patati. 
Cost estimativ: 40 lei (daca apelezi la un croitor)

INAINTE

DUPA

5 comentarii:

  1. Minunate ideile tale si faptul ca le-ai pus in practica. Dar un croitor priceput unde as putea gasi si pt mine?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce interesant , ai miini dibace .Eu tot incerc si doar imi stric hainele.Nu mi se primeste dar mai incerc .Orcum e super articolul tau>Bravo :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum îți modifici hainele singură...sau cum îți modifici hainele, cu ajutorul unui croitor...

    RăspundețiȘtergere
  4. cele mai urate idei pe care la-am vazut in viata mea.ce tampenie

    RăspundețiȘtergere