Produsul anului

Pentru al doilea an consecutiv, conceptul PRODUSUL ANULUI are loc in Romania. Inca o data, consumatorii si-au exprimat preferintele in ceea ce priveste produsele, in cadrul celui mai mare studiu de piata din Romania.

Proiectul Produsul Anului a inceput in 1987 in Franta, in urmatorii ani extinzandu-se in peste 35 de tari din intreaga lume precum: SUA, Africa de Sud, India, Brazilia, Marea Britanie, Spania, Italia si multe altele. In Romania, prima editie a fost organizata in 2009, editia din acest an fiind cea de a doua.

Cum este ales Produsul Anului?

Participarea la Produsul Anului a fost deschisa oricarui produs de larg consum, cu exceptia marcilor private, produse lansate pe piata intre 1 iunie 2008 si 31 decembrie 2009 si care se gasesc in cel putin 
doua lanturi de supermaketuri. Pentru a castiga titlul, produsele trebuie sa aduca inovatii in domenii precum design, functionalitate, ambalaj sau marketing. Un juriu independent verifica inscrierile si le valideaza participarea. 

Urmatorul pas este cel mai important: votul final dat de consumator! Cercetarea este derulata de cel mai important grup de cercetari de pe piata – MEMRB. Independenta acestuia confera integritate studiului si importanta premiilor. Este primul studiu de piata care intreaba specific consumatorul despre atractivitatea si interesul pentru noile produse care ii sunt prezentate. Peste 4.000 de romani au primit un formular online care cuprindea fotografii color ale produselor din fiecare categorie, utilitatea fiecaruia si de ce sunt inovatoare. Respondentii au fost rugati sa aleaga cel mai atractiv si inovator produs din fiecare categorie, sa spuna daca l-au utilizat vreodata si daca acesta a adus rezultatele promise.

Studiul este un proces continuu, pe durata unui an intreg, iar metodologia sa ramane aceeasi tocmai pentru a conferi incredere si succes cercetarii. Categoriile depind de numarul si tipul produselor inscrise, asa ca pot varia de la an la an.

Astazi, cele mai apreciate produse de catre consumatorii romani sunt premiate cu titlul Produsul Anului!

Iata produsele care au primit, anul acesta, in 2010, aceasta distinctie:

Care sunt produsele anului?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu