Rujuri la moda

Nuantele de ruj care se poarta. Culori rujuri la moda. Rujuri de sezon

Sezonul de vacanta/concediu este momentul indicat pentru a experimenta cu unele dintre cele mai tari culori puse la dispozitie de industria de make-up. Iti plac buzele nude, rose, trandafirii ? Mizeaza in continuare pe ele, in special pentru a complimenta clasicul smoky eyes. Insa ce zici daca vara aceasta iti condimentezi serile cu nuante spicy de ruj?
Pe podium a defilat un curcubeu de nuante albastre, de la albastru turcoaz la portocaliu tangerine. O selectie a nuantelor adaptabile serilor speciale ar include:

Roz intens
Pentru a evita un look artificial atunci cand optezi pentru un astfel de ruj, asigura-te ca machiajul ochilor se bazeaza fie pe tonuri pamantii, fie pe o baza argintie (incluzand multa luminozitate) sau conturarea ochilor cu tus. Nu folosi blush-uri roz, alege sa iti inviorezi pometii cu pigmentul natural de piersica.



Coral
O varianta mult mai estivala a rosului magenta, stacojiu, emblema a sezonului de iarna, aceasta nuanta complimenteaza cu precadere blondele, insa un coral cu pigmentare mai slaba (mai multa concentratie portocalie decat rosie) se va adapta si brunetelor sau unui ten mediu spre masliniu.



Fuchsia
Inspiratie Marc Jacobs, acest roz vibrant foarte intens, ceva mai inchis decat cel propus mai sus, se muleaza perfect pe nonconformismul acestei veri. Regulile de combinatie coloristica raman cam aceleasi, cu mentiunea ca o nuanta de fuchsia foarte puternica se potriveste unui ten mai deschis, iar pentru tenul masliniu, este indicat sa optezi pentru o formula mai mata si ceva mai serioasa.



Piersica
Este una dintre cele mai cuminti nuante propuse pentru vara. Tin sa mentionez aceasta culoare datorita efectului natural de pigmentare ideal pentru bronz. Foloseste-o cu incredere, nu are restrictii de aplicare.



Portocaliu
Rujul portocaliu este o noua extravaganta Prada pe care o poti incerca cu incredere daca esti bronzata sau ai pielea maslinie. Fereste-te insa de nuantele psihedelice de orange, in special daca ai tenul deschis la culoare. Mizeaza pe blush-uri teracota si pastreaza un machiaj al ochilor discret. Tusul aplicat pe o baza crem este suficient.



Vintage red
O nuanta de mahon, fructe de padure, o reinterpretare a rosului in variante mai domestice, vintage ruby se potriveste cu precadere pielii deschise, insa acest fapt nu impiedica vedetele precum Rihanna sau Beyonce sa adopte aceasta culoare in cadrul evenimentelor. Atat portocaliul cat si nuanta berry de rosu sunt culori foarte pretentioase, asa ca asigura-te ca folosesti tester-ul inainte de a le achizitiona si ca te privesti in oglinda obiectiv.



Evita insa :



De ce ?

Unele dintre cele mai populare nuante, rosu magenta si mahon, acestea sunt adorabile in sezonul rece. Pentru vara opteaza insa pentru nuante mult mai calde, in spiritul estival mult asteptat si care sa iti complimenteze bronzul, spre deosebire de tonurile reci care se potrivesc pielii mult mai deschise.

De asemenea, incearca pe cat posibil sa eviti aceste nuante daca nu beneficiezi de o dantura perfecta. Realizeaza inainte de aplicarea rujului un scrub al buzelor si o creionare cu un dermatograf in aceeasi nuanta cu cea a rujului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu