Bebelus constipat. Remedii pentru tratarea constipatiei la bebelusi.

Constipatia la bebelusi poate avea multe cauze. Una dintre cele mai comune cauze ale constipatiei la bebelusi este introducerea alimentelor solide. Nu va faceti griji totusi daca aveti un bebelus constipat.

Bebelusii care primesc lapte de la san nu se constipa decat foarte rar pentru ca acesta este 100% digerabil de catre sistemul digestiv al unul bebelus. Laptele de la san lasa foarte putine "ramasite" care pot cauza constipatia. Multi bebelusi care sunt hraniti la san au scaune neregulate dar asta nu inseamna ca sunt constipati.


Bebelusii hraniti cu lapte formula tind sa sufere de constipatie mai des decat bebelusii hraniti la san. Spre deosbire de laptele de la san, laptele formula nu este digerat si absorbit la fel de usor de organismul bebelusului constipat.

Atunci cand sunt introduse alimentele solide, bebelusii hraniti la san se pot constipa mult mai usor si des decat cei hraniti pana atunci cu formula.

 Cele mai comune cauze ale constipatiei

• Introducerea alimentelor solide. Bebelusii hraniti la san se constipa mai des atunci cand sunt introduse alimentele solide. Acest lucru se intampla deoarece burticile lor sunt obisnuite cu laptele de san care este foarte usor digerabil.

• Dietele sarace in fibre.

• Dietele care contin foarte multe lactate (iaurturi, branza, lapte)

• Alimentele de tipul bananelor, sosului de mere, cerealelor, painea, pastelor si cartofilor albi pot contribui sau cauza constipatia.

O schimbare a dietei poate ajuta bebelusul care sufera de constipatie.


Remedii pentru tratarea constipatiei la bebelusi

Sunt multe lucruri pe care poti sa le faci pentru a-l ajuta pe bebelusul care este constipat. Ii poti schimba dieta alimentara sau poti sa il ajuti cu cateva exercitii fizice.

Exercitii care ajuta bebelusul care sufera de constipatie:

Masajul burticii: Maseaza delicat burtica bebelusului in sensul acelor de ceasornic. Pune-ti mainile sub buricul bebelusului si fa miscari circulare in jurul stomacului.

O baie calduta: Unii experti recomanda ca remediu o baita calduta facuta bebelusului care sufera de constipatie. Baita poate fi urmata de masajul burticii.

Bicicleta: Pune-l pe bebelus sa stea pe spate. Prinde cu mainile piciorusele lui intr-o pozitie semi-indoita. Misca usor picioarele lui ca si cum ar merge pe bicicleta. Poti sa alternezi exercitiul cu masajul burticii.

Remedii pentru tratarea constipatiei la bebelusii mai mici de 4 luni


Incearca sa ii dai bebelusului 60 de grame de suc diluat de fructe, de tipul grapefruitului sau prunelor sau merelor cu prune, de doua ori pe zi, si incearca si exercitiile de mai sus. Consulta-te intotdeuna cu medicul pediatru cu privire la adminitrarea tratamentelor pentru constipatie bebelusilor mai mici de 4 luni.

Remedii pentru tratarea constipatiei la bebelusii  de 4- 12 luni


Incearca alimente bogate in fibre, ca:

• Prunele;
• Caisele;
• Piersicile;
• Perele;
• Mazarea;
• Spanacul.

Cand vine vorba de bebelusi mai mari care de-abia au inceput sa manance solide, este recomandabil sa eviti alimente ca cerealele din orez, sosul de mere, painea prajita si bananele, pentru ca pot agrava constipatia.

Sucurile de fructe ajuta, dar foloseste-le cu moderatie pentru ca nu sunt la fel de nutritive pentru bebelus ca laptele de san sau formula.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu