Efect yo-yo : Cum sa nu te ingrasi dupa ce ai tinut o dieta?

E bine sa slabesti, dar si mai bine e sa te mentii! Urmeaza sfaturile noastre pentru a-ti pastra silueta dupa un regim de slabire!

Stabilizeaza-ti greutatea


Dupa dieta, urmeaza o faza indispensabila pentru desavarsirea procesului de slabire: stabilizarea si evitarea efectului yoyo, de recuperare a kilogramelor pierdute.

Mareste progresiv aportul caloric, reintegrand in dieta alimentele pe care le-ai eliminat sau consumat mai putin in timpul regimului.

Este deci o faza delicata, in timpul careia trebuie sa fii foarte vigilenta asupra alimentatiei si greutatii.

Cantareste-te regulat pana te asiguri ca greutatea ta s-a stabilizat.

Adopta bune obiceiuri alimentare


Esti slaba si doresti sa ramai asa. Pentru asta, evita sa revii la proastele obiceiuri alimentare de altadata si adopta unele noi, la fiecare masa.

La micul dejun: o bautura rece sau calda pentru hidratare, cereale pentru energie, un pic de unt, un produs lactat si un fruct.

La pranz: proteine (carne, peste, oua), putine fainoase (paine, paste, orez), legume, un produs lactat si un fruct.

La cina: supa obligatoriu, cruditati inainte de masa, o cantitate mica de proteine, o bucata mica de paine, un iaurt si un fruct.

Sportul – aliatul siluetei tale


Pentru a duce la bun sfarsit regimul, a reusi faza de stabilizare si a ramane slaba, practicarea unei activitati fizice regulate este un ajutor pretios.

Practicand o activitate fizica regulat, se accelereaza metabolismul de baza. Adica chiar si in repaus, arzi mai multe calorii decat o persoana sedentara, datorita muschilor mai dezvoltati, ce au nevoie de mai multa energie pentru a se hrani.

Obiectivul tau este deci intretinerea masei musculare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu