Cura de slabire cu ceai verde. Dieta cu ceai verde. 3 cure diferite de slabire cu ceai verde

Ceaiul verde este cunoscut de mii de ani pentru numeroasele sale beneficii aduse sanatatii. In ultimele decenii s-a acordat o atentie deosebita efectelor asupra metabolismului lipidic pe care ceaiul verde le prezinta.

Astfel studiile de specialitate au scos la iveala faptul ca anumite substante din ceaiul verde mobilizeaza grasimile din depozite, creste metabolismul lipidic in sens catabolizant, inhiba digestia lipidelor astfel incat acestea nu ajung la forma absorbabila, detoxifica organismul etc. Iata cata beneficii aduce ceaiul verde in privinta eliminarii surplusului de kilograme.

Ceaiul verde prezinta si alte beneficii: detoxifica organismul, creste rata de regenerare si reparatie a tesuturilor, inhiba procesele de senescenta si degradare tisulara mentinand astfel tineretea, ajuta la mentinerea frumusetii pielii, creste capacitatile cerebrale, intensifica filtrarea renala avand efecte diuretice, creste usor trazitul intestinal combatand eficient constipatia, ba chiar avand un usor efect laxativ, creste tonusul cerebral, previne cancerele etc.




Ceaiul verde in cura de slabire

1. Cura de slabire si detoxifiere
Ceaiul verde contine cafeina, ceea ce ii confera anumite restrictii in ceea ce priveste consumul acestuia: nu se va bea cu cel putin doua ore inainte de culcare si nu se va consuma pe stomacul gol. Cura de detoxifiere se tine timp de trei zile (nu depasiti aceasta perioada) in care se mananca doar legume crude, fara a adauga nimic, nici macar ulei sau sare. Ca lichide se va consuma doar apa plata si cinci cani de ceai verde pe zi. Ceaiul verde se obtine prin infuzia a doua plicuri la o cana de apa fierbinte. Nu fierbeti ceaiul, plicurile se adauga dupa ce apa a fiert si s-a racit putin, cat sa fie fierbinte, dar nu clocotita. Dupa cele trei zile restul alimentelor se introduc treptat in dieta, astfel in urmatoarea zi se introduc fructele, apoi lactatele, apoi painea, fainoasele si cerealele, iar in ultima zi carnea, cafeaua si restul alimentelor.

2. Cura de slabire si intretinere cu ceai verde

Pentru slabire lenta si intretinere se recomanda o usoara schimbare a stilului de viata precum si o cana de ceai verde dupa fiecare masa, cu exceptia cinei. Este insa nevoie sa eliminati din alimentatie mezelurile, margarina, untul, carnea de porc si sa reduceti pe cat posibil prajiturile si alcoolul. Aceasta cura reprezinta de fapt un stil de viata si o puteti asocia unui program sportiv pentru efecte mai bune atat asupra siluetei, cat si asupra sanatatii.

3. Dieta hipolipidica si ceai verde


O cura de slabire eficienta este aceea in care se consuma ceai verde asociat unei diete cu foarte putine grasimi. Se recomanda intre trei si cinci cani de ceai verde pe zi indulcit cu miere si o dieta din care trebuie sa lipseasca: sosurile de orice fel din comert, produsele de patiserie si prajiturile, frisca, margarina, mezelurile, maioneza, mancarurile prajite, micii si carnatii, dulciurile cu crema, carnea de porc. Se recomanda sa folositi doar ulei de masline sau ulei de palmier si sa folositi mierea ca indulcitor. Ceaiul verde il puteti consuma atat dupa masa, cat si intre mese, insa nu dupa ora 17:00.

Un comentariu: