Tendinte moda 2011 - ce se poarta in noul sezon.

In ciuda crizei economice si a celor mai recente evenimente din moda, in 2011 nu vom observa schimbari masive in moda, insa va exista un avans mic dar evident. Excesele ultimei decade au disparut, in 2011 vom observa o combinatie intre subtilitate si calitate. Acest an ne va acomoda cu ideea ca platim prea mult si cumparam prea putin. Acest lucru inseamna ca vom prefera calitatea in schimbul opulentei. Mai putine lucruri, dar care sa creeze style-statement.

In sezonul primavara-vara cand natura ne reda cheful de viata vom dori sa ne revigoram si stilul, completandu-ne garderoba cu elemente vestimentare-cheie. De ce? Principalul argument e ca sunt irezistibile si te scot din anonimat. Spectaculozitatea anilor ’70, cu stilul boem si glamour, unde poti alege orice, dintre rochiile vaporoase, pantalonii cu talie inalta purtati cu bluze elegante, jumpsuitul si texturi suprapuse, care readuc feminitatea pura. Gandeste-te la Bianca Jagger si vei intelege stilul anilor ’70.

Stilul military ne-a insotit de-a lungul ultimei decade si a reusit sa fie o nota discordanta in moda, dar dupa 10 ani trebuie sa admitem ca e timpul sa trecem mai departe. Intrebarea ta ar fi, poate, “dar spre ce sa ne indreptam?”. Iar raspunsul e in umbra, acolo unde a stat si aceasta tendinta – biker trend.

Punk - un trend cu care nu ai cum sa dai gres, fiind nota discordatanta a anului 2011. Insa, stilul punk reprezinta in acelasi timp si un trend cu care trebuie sa fii atenta, pentru ca nu se permit greseli.

Influentele anilor ’50 si ’60 se resimt in 2011, unde formele tinutelor accentueaza formele aproape rubensciene ale femeilor. Se introduc culorile fresh, imprimeurile si texturile usoare.



Sezonul toamna-iarna 2011 va dezlantui tendintele care au fost aplaudate la festivalele de moda de la New York si Paris si care sunt programate deja pentru aparitiile in magazine. Dar sa privim prin globul de cristal al tendintelor si sa observam o serie de stiluri eclectice.

“New Vogue” ne releva o abordare avangardista, cu tonuri metalice si multa arhitectura atat in design cat si in combinatia culorilor.

“Romanta urbana” – o poveste a melodramei metropolitane. Paleta de tonuri albastre si argintii, tonuri de gri, o diversitate culturala si cosmopolita care va crea un echilibru intre texturi si senzualitate. Ca sa intelegem mai bine acest stil, trebuie sa ne gandim la nostalgii si va fi usor sa delimitezi elementele vestimentare perfecte.

Tabloul rece al noptii a inspirat multi designeri sa creeze tinute in tonuri de verde si pruna, folosind chiffon, matase si finalizand cu motive luxuriante care sa emane ingenuozitatea creatorului si frumusetea purtatoarei.

Toamna va defini exatravaganta prin tonuri luminoase, cum e rozul aprins, combinand materialele dure cu cele alunecoase si evidentiind feminitatea si frivolitatea unei femei prin forme si mixuri.

Desi suntem invatate ca un anotimp rece e de regula “pictat” in nuante inchise, 2011 ne va surprinde cu o paleta de culori si imprimeuri soft. Se evoca romantismul prin saturatii indraznete, tonuri aramii care rezoneaza cu vivacitatea imprimeurilor si texturilor ca matasea, catifeaua si raiatul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu