Legea gratarelor 2012. Legea gratarelor promulgata

Legea picnicului a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 201, din 27 martie 2012 si va intra in vigoare in 3 zile de publicare, adica in 30 martie. Acest lucru inseamna ca, incepand cu aceasta data, picnicurile si gratarele se vor putea organiza numai conform noilor reguli.Potrivit actului normativ, cei care iau parte la picnicuri au obligatia de a arunca gunoaiele in locuri special amenajate. Cei care nu respecta acest lucru risca sa fie sanctionati cu o amenda cuprinsa intre 200 si 2000 de lei.

Focul va fi aprins doar in locurile special amenajate si nu se va lasa nesupravegheat. Amenda aplicata pentru nerespectarea acestor obligatii este de minim 2000 de lei si poate ajunge pana la 5.000 de lei.

O amenda cuprinsa intre 300 si 3000 de lei vor primi si cei care arunca mucuri de tigara sau chibrituri in alte locuri decat cele amenajate, precum si cei care nu lasa locul de picnic curat si nealterat.

O amenda cuprinsa intre 200 si 400 de lei este prevazuta pentru cei care nu pastreaza linistea in locurile destinate picnicurilor deranjand comunitatile locale, viata salbatica sau alti vizitatori.

De asemenea, este interzis ca obiectele care au deservit activitatii de picnic sa fie spalate in apele din vecinatate, amenda pentru incalcarea acestei prevederi fiind de la 100 la 200 de lei.

Amenzile vor fi aplicate de reprezentantii Garzii Nationale de Mediu, autoritatile administratiei publice locale, precum si de personalul MAI. Acestia vor avea dreptul sa inspecteze zonele in care se desfasoara activitatea de picnic, sa verifice datele cu caracter personal ale persoanelor care desfasoara activitatea de picnic, precum si sa evacueze zona respectiva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu