Baile Govora - www.bailegovora.ro

Mai jos gasiti cateva detalii referitoare la statiunea Baile Govora, cat si pe www.bailegovora.ro.

Localizare
Baile Govora se afla in judetul Valcea, in zona depresionara subcarpatica din nord-estul Olteniei, la 21 km de Ramnicul Valcea, pe o derivatie a soselei catre Horezu si Targu-Jiu, la o altitudine de 360-380 m,situata intr-o regiune de dealuri si coline acoperite de paduri  de fag , stejar, molid, brad si salcam, in suprafata de 370 ha.

Parcul balnear, proiectat de arhitectul peisagist Emil Pinard, este unic prin arhitectura sa specifică începutului secolului al XX – lea. Ecosistemul său care reuneşte specii indigene de foioase, unele caracteristici arealului montan ( conifere) şi specii exotice care convieţuiesc într-o armonie desăvârşită întăresc senzaţia de unicitate şi grandoare.

Statiunea Baile Govora este atestata ca statiune balneoclimaterica de interes national. Astfel, in statiune se gasesc: spatii comerciale , banca, schimb valutar, agentie loto,  sali de conferinte, asistenta medicala permanenta si mijloc de transport pentru urgente medicale, asistenta medicala balneara,  punct farmaceutic, centru de informare turistica, muzeu de arheologie, locuri de promenade illuminate si amenajate, terenuri sportive, terenuri de joaca pentru copii, parc balnear de cca. 15 ha.

Accesul in statiune se poate face astfel:
Rutier: Bucuresti - Pitesti (A 1) - Ramnicu Valcea (DN 7) - Baile Govora (DN 67)
Feroviar: Toate trenurile opresc in Gara Govora sau Gara Ramnicu Valcea de unde se pot lua curse auto pana in statiune.
Aerian: aeroportul  Sibiu – 100 km, Bucuresti – 200 km, Craiova la 110 km.
Distante catre principalele orase din zona: Pitesti – 80 km., Sibiu – 120 km, Craiova – 150 km, Bucuresti – 200 km. Brasov -210 km, Tg. Jiu – 100 km.

Scurt istoric
Istoricul staţiunii Băile Govora este legat de numele a două personalităţi: I.C. Brătianu ( 1821-1891), fost prim ministru al României şi al generalului dr. N. Popescu Zorileanu care în urmă cu 130 de ani au pus bazele acestui aşezământ profilat pe tratarea afecţiunilor căilor respiratorii şi reumatismale.
Dezvoltarea staţiunii se datorează si cercetării medicale la care şi-au adus contribuţia ing. Anghel Saligny si A. Bernard, precum si geologul francez Bochet.

Societatea Govora-Calimanesti care a concesionat exploatarea apelor minerale in 1910 de la statul roman, a dezvoltat proiecte de anvergura privind infrastructura de captare, transport si utilizare a apelor minerale, precum si o serie de imobile cu o valoare arhitecturala deosebita. In aceasta perioada au aparut in statiune Hotelul Palace, Pavilionul de Bai, Cazinoul, Hotelul  Balneara etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu