Par nespalat. Remedii par gras. Cum maschezi parul gras cand nu ai timp sa-l speli.

Esti tot timpul pe fuga, te trezesti de dimineata, pregatesti micul dejun pentru familie, duci copiii la scoala, dai fuga la serviciu, iar dupa program, poate gatesti ceva sau poate te intalnesti cu prietenii. In ciuda programului incarcat, nu accepti sa te neglijezi. Trebuie sa ai grija de imaginea ta, pentru ca altfel cum ai putea sa te simti bine tu cu tine insati?

Problema, mai ales cand ai un par cu tendinte de ingrasare, este ca ingrijirea lui devine o treaba chiar solicitanta.
Poate ca nu ai timp sa il speli in fiecare seara sau nici macar la doua zile, insa exista cateva solutii rapide si la indemana cu ajutorul carora poti sa il faci sa arate bine, chiar daca nu si-a dat intalnire cu apa si samponul.

Aplica aceste metode ori de cate ori esti pe fuga si nu fii foarte exigenta cu tine. Este in regula sa apelezi din cand in cand la artificii pentru a iesi "basma curata".

Accesorizeaza

Partea buna este ca accesoriile de par sunt in mare voga in acest moment, deci vei reusi sa impusti doi iepuri deodata: vei fii in tendinte si nimeni nu isi va da seama ca parul tau a chiulit de la baia de seara.

Prinde-l cum stii tu ca te prinde bine si adauga o bentita de par sau chiar o esarfa eleganta pe care o poti transforma intr-o banda legata in jurul capului. Daca esti in vacanta pe malul marii, poti sa iti faci cu ajutorul unei esarfe un turban. Adauga si o pereche de ochelari de soare pentru un look chic de vara.

Prinde-l!

Ok, nu ai avut timp sa il speli aseara, insa acest lucru nu este neaparat un dezavantaj. Coafura tip "coada de ponei" este la moda in aceasta perioada, iar parul se prinde mai usor daca nu este spalat proaspat, deoarece va sta mai bine intins pe scalp, fara fire rebele care sa iasa din coada.

Poti incerca si un coc in stil spaniol, prins la ceafa sau, si mai bine, o coada impletita intr-o parte, coafura care a facut furori pe podiumuri in primavara aceasta.

Foloseste sampon uscat

Este indicat sa iti achizitionezi un astfel de produs, pe care sa il iei cu tine chiar si in calatoriile mai lungi. Samponul uscat reprezinta o solutie de urgenta cum nu se poate mai potrivita. Contine ingrediente care absorb sebumul, facand ca parul sa arate proaspat spalat. Tot ce trebuie sa faci este sa aplici pe par si sa perii ulterior.

Desigur, nu este o solutie pe termen lung, ar trebui sa il folosesti atunci cand vrei un par cu aspect curat, dar nu ai timp sa treci prin toate etapele care implica apa, sampon, masca si foehn.

Pudra pentru par

Daca nu ai un sampon uscat in baie, insa ai un par murdar in cap, mai exista o scurtatura pentru tine. Conditia este sa ai un par deschis la culoare, pentru ca urmeaza sa iti pui talc in cap.

Pudra de copii sau talcul absorb grasimea de pe scalp, insa or sa lase cu siguranta urme daca parul tau este inchis la culoare. Daca totusi ai vrea sa incerci aceasta metoda, fii prevazatoare si testeaza. Foloseste pudra cand esti acasa si nu trebuie sa pleci nicaieri. Vei avea timp sa iti dai seama ce doza trebuie sa folosesti, cat de mult e prea mult, cat de mare e contrastul intre pudra si culoarea parului tau si mai ales, vei avea timp sa il speli apoi.

Avantajul este ca vei afla in conditii de maxima siguranta daca este cazul sau nu sa stergi aceasta scurtatura de pe lista ta de tips-uri pentru urgente.

Un comentariu: